Csirkés rakott tészta
Az egyszerű ételek is lehetnek változatosak, mint a csirkés tészta, semmi bonyolult nincs benne, mégis ínycsiklandó fogás.
A csirke nem véletlenül népszerű alapanyag: bármikor könnyedén beszerezheted, és végtelenül változatosan készítheted, csakúgy, mint a tésztát, kettejük párosa pedig kész főnyeremény.
Ha jobban szereted a mellet, készítheted azzal, de combbal szaftosabb, ízletesebb fogást kapsz.
Csirkés rakott tészta
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkecombfilé
- 25 dkg száraztészta
- 15 dkg reszelt sajt
- 10 dkg bacon
- 5 dkg vaj
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 2,5 dl tejszín
- 1 mokkáskanálnyi szerecsendió
- 1 mokkáskanálnyi fehérbors
- só
Elkészítés ideje:
35 perc.
Elkészítés menete:
A tésztát enyhén sós vízben főzd fogkeményre, majd szűrd le és tedd félre. A húst mosd át alaposan, sózd be, majd darabold egységes méretűre. A bacont egy kis olívaolajon pirítsd meg, add hozzá a húst, és pirítsd meg. A tejszínt keverd össze a fokhagymával, a szerecsendióval és a fehérborssal, keverd a már készre pirult húshoz, párat keverj rajta, és zárd el alatta a gázt.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
A sütőt melegítsd elő 180 fokra, végy elő egy tűzálló tálat, vajazd ki, terítsd szét benne a tésztát, majd keverd hozzá a húsos ragut. A tetejét szórd meg sajttal - ha kevesled, reszelj még hozzá -, majd dugd be a sütőbe az egészet, körülbelül 10-15 perc alatt elkészül. Tálaláskor, ha van kedved, egy kis frissen szedett citromfüvet keverj hozzá!
Rakottasok egy rakáson
A rakottas ételeket nem lehet nem szeretni, változatosak, laktatóak és mennyeien finomak, ha még többet szeretnél készíteni, nézd meg képes cikkünket, ahol biztosan találsz a kedvednek megfelelőt!
OLVASD EL EZT IS!
- citrom
- bazsalikom
Citromfüves csirkemell
- paradicsom
- tészta
Így lesz tökéletes a főtt tészta
- fűszer
- gomba