Csirkés rakott tészta
Sok sajttal az igazi
Az egyszerű ételek is lehetnek változatosak, mint a csirkés tészta, semmi bonyolult nincs benne, mégis ínycsiklandó fogás.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A csirke nem véletlenül népszerű alapanyag: bármikor könnyedén beszerezheted, és végtelenül változatosan készítheted, csakúgy, mint a tésztát, kettejük párosa pedig kész főnyeremény.

Ha jobban szereted a mellet, készítheted azzal, de combbal szaftosabb, ízletesebb fogást kapsz.

Csirkés rakott tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkecombfilé
  • 25 dkg száraztészta
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg bacon
  • 5 dkg vaj
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 mokkáskanálnyi szerecsendió
  • 1 mokkáskanálnyi fehérbors

Elkészítés ideje:

35 perc.

Elkészítés menete:

A tésztát enyhén sós vízben főzd fogkeményre, majd szűrd le és tedd félre. A húst mosd át alaposan, sózd be, majd darabold egységes méretűre. A bacont egy kis olívaolajon pirítsd meg, add hozzá a húst, és pirítsd meg. A tejszínt keverd össze a fokhagymával, a szerecsendióval és a fehérborssal, keverd a már készre pirult húshoz, párat keverj rajta, és zárd el alatta a gázt.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra, végy elő egy tűzálló tálat, vajazd ki, terítsd szét benne a tésztát, majd keverd hozzá a húsos ragut. A tetejét szórd meg sajttal - ha kevesled, reszelj még hozzá -, majd dugd be a sütőbe az egészet, körülbelül 10-15 perc alatt elkészül. Tálaláskor, ha van kedved, egy kis frissen szedett citromfüvet keverj hozzá!

Rakottasok egy rakáson

A rakottas ételeket nem lehet nem szeretni, változatosak, laktatóak és mennyeien finomak, ha még többet szeretnél készíteni, nézd meg képes cikkünket, ahol biztosan találsz a kedvednek megfelelőt!

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük