Szaftosan az igazi! Tejszínes, kukoricás csirketokány, mindössze 30 perc alatt

Ha szaftos húsra vágysz, de nem pörköltre, készíts csirketokányt!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A csirketokányban az a legjobb, hogy bármit beletehetsz, amit otthon találsz. Borsóval, gombával is ízletes. Ez a hús tésztával az igazi! Illésné Nagy Mária fantasztikus receptjét mutatjuk.

Ínyenc csirketokány

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 1 doboz kukoricakonzerv
  • 3 dl tejszín
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 1 csípős paprika
  • 1 marék bazsalikomlevél
  • bors
  • 1 csomag spagetti
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát szeleteld fel, olajon párold üvegesre, majd sózd, borsozd ízlés szerint. A már csíkokra vágott csirkemellfilét keverd hozzá, és hirtelen rövid ideig - 1-2 percig - süsd együtt, majd vedd kisebbre a hőfokot alatta és párold együtt, ez nagyjából 10 perc lesz. Ha már puha a hús, öntsd bele a lecsöpögtetett kukoricát, add hozzá a kisebb darabokra vágott bazsalikomlevelet és az apróra szelt csípős paprikát.

Öntsd hozzá a tejszínt, és forrald össze. Ha sűrűbben szereted a mártást, egy kevés étkezési keményítőt is keverhetsz bele. Amíg a hús elkészül, a  spagettit sós vízben főzd ki, szűrd le, és az elkészült tokánnyal tálald.

15863603 b8af6500e5b44d8db0782101fee67fd2 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük