Szaftosan az igazi! Tejszínes, kukoricás csirketokány, mindössze 30 perc alatt
Ha szaftos húsra vágysz, de nem pörköltre, készíts csirketokányt!
A csirketokányban az a legjobb, hogy bármit beletehetsz, amit otthon találsz. Borsóval, gombával is ízletes. Ez a hús tésztával az igazi! Illésné Nagy Mária fantasztikus receptjét mutatjuk.
Ínyenc csirketokány
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg csirkemellfilé
- 1 doboz kukoricakonzerv
- 3 dl tejszín
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 1 csípős paprika
- 1 marék bazsalikomlevél
- só
- bors
- 1 csomag spagetti
Elkészítés:
A hagymát szeleteld fel, olajon párold üvegesre, majd sózd, borsozd ízlés szerint. A már csíkokra vágott csirkemellfilét keverd hozzá, és hirtelen rövid ideig - 1-2 percig - süsd együtt, majd vedd kisebbre a hőfokot alatta és párold együtt, ez nagyjából 10 perc lesz. Ha már puha a hús, öntsd bele a lecsöpögtetett kukoricát, add hozzá a kisebb darabokra vágott bazsalikomlevelet és az apróra szelt csípős paprikát.
Öntsd hozzá a tejszínt, és forrald össze. Ha sűrűbben szereted a mártást, egy kevés étkezési keményítőt is keverhetsz bele. Amíg a hús elkészül, a spagettit sós vízben főzd ki, szűrd le, és az elkészült tokánnyal tálald.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció