Aranyló csirkeszárnyleves gazdagon: finom és olcsó
Attól, hogy a csirkeszárnyleves nem drága, még nagyon ízletes.

Aranyló csirkeszárnyleves gazdagon: finom és olcsó
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

5 színésznő, aki a göndör és az egyenes frizurát is kipróbálta – Kinek melyik állt jobban? »

Lélegzetelállító menyasszonyi csokrok őszi hangulatban: nem fontos a vágott virág »

10 dolog a divatban, ami nagyon megváltozott a 2000-es évek eleje óta: egészen mást jelent most, mint akkor »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Amikor pénztárcakímélő fogást keresel, jusson eszedbe a zöldséges csirkeszárnyleves! Olyan laktató, hogy alig bírsz utána mást enni. Sokkal szebb színű lesz a leves, ha a vöröshagymát nem teljesen hámozod meg. A tésztát ne vízben, hanem kevés levesben főzd ki.

Hozzávalók:

  • 6 db csirkeszárny
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db krumpli
  • 1 db fehérrépa
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db kelkáposztalevél
  • 10 szem bors
Recept idők

Elkészítés:

Ha szükséges, a csirkeszárnyakat tisztítsd meg, mosd meg, a végeit csípd le. Ha szeretnéd, a porc mentén ketté is vághatod. Rakd egy lábosba, öntsd fel körülbelül két liter hideg vízzel. Hámozd meg a zöldségeket, majd, amikor a víz felforr, tedd a húshoz. A krumplit ráérsz később is hozzárakni. Ízesítsd sóval, borssal, fokhagymával. Kis lángon főzd, közben szedd le a habját kanállal vagy kis szűrővel. 

A petrezselymet csak a végén tedd a leveshez. Amikor a szárnyak és a répák puhák, szűrd le. Többször kóstold meg, ha szükséges, dobj még hozzá fűszert. A csirkeszárny körülbelül másfél-két óra alatt puhul meg. Tálaláskor tésztát is kínálj hozzá. A cérnametélt és a csigatészta is remek választás.

Ezt is szeretjük