Aranyló csirkeszárnyleves gazdagon: finom és olcsó
Attól, hogy a csirkeszárnyleves nem drága, még nagyon ízletes.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- Galambos Lajos házassága 22 év után válságban van - Ezért romlott meg a kapcsolatuk Boglárkával
- Kvíz! 8 ismert gyerekdal jogásznyelvre lefordítva: mennyit találsz el közülük?
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
Amikor pénztárcakímélő fogást keresel, jusson eszedbe a zöldséges csirkeszárnyleves! Olyan laktató, hogy alig bírsz utána mást enni. Sokkal szebb színű lesz a leves, ha a vöröshagymát nem teljesen hámozod meg. A tésztát ne vízben, hanem kevés levesben főzd ki.
Csirkeszárnyleves recept
Hozzávalók:
- 6 db csirkeszárny
- 3 db sárgarépa
- 2 db krumpli
- 1 db fehérrépa
- 1 csokor petrezselyem
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db kelkáposztalevél
- 10 szem bors
- só
Elkészítés:
Ha szükséges, a csirkeszárnyakat tisztítsd meg, mosd meg, a végeit csípd le. Ha szeretnéd, a porc mentén ketté is vághatod. Rakd egy lábosba, öntsd fel körülbelül két liter hideg vízzel. Hámozd meg a zöldségeket, majd, amikor a víz felforr, tedd a húshoz. A krumplit ráérsz később is hozzárakni. Ízesítsd sóval, borssal, fokhagymával. Kis lángon főzd, közben szedd le a habját kanállal vagy kis szűrővel.
A petrezselymet csak a végén tedd a leveshez. Amikor a szárnyak és a répák puhák, szűrd le. Többször kóstold meg, ha szükséges, dobj még hozzá fűszert. A csirkeszárny körülbelül másfél-két óra alatt puhul meg. Tálaláskor tésztát is kínálj hozzá. A cérnametélt és a csigatészta is remek választás.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept