7 kedvenc csirkés étel receptje - Sajtos, tejfölös, paprikás

Ki tudna ellenállni a frissen sült, fűszeres csirkehúsnak vagy egy tál épp elkészült csirkepaprikásnak?

Dia

	Csirkepaprikás	A paprikás egy aprónak tűnő, ámde nagyon lényeges dologban különbözik a csirkepörkölttől, ez pedig a hozzáadott tejföl, amitől elnyeri azt a krémességét, ami miatt egyszerűen nem lehet nem rajongani ezért a fogásért, és ami miatt már messziről lehet látni, hogy a közelgő fogás nem más, mint az isteni csirkepaprikás.

Csirkepaprikás

A paprikás egy aprónak tűnő, ámde nagyon lényeges dologban különbözik a csirkepörkölttől, ez pedig a hozzáadott tejföl, amitől elnyeri azt a krémességét, ami miatt egyszerűen nem lehet nem rajongani ezért a fogásért, és ami miatt már messziről lehet látni, hogy a közelgő fogás nem más, mint az isteni csirkepaprikás.

Dia

	Csirke bakonyi módra	A fűszeres, illatos gombás szósszal jól nyakon öntött omlós húsra képtelenség nemet mondani, valamilyen tésztával - vagy házilag készített nokedlivel - tálalva a legjobb. Ha még sosem készítettél ilyet, akkor se ijedj meg, nem olyan nagy ördöngösség, a végeredmény pedig biztosan remek lesz, próbáld ki bátran!

Csirke bakonyi módra

A fűszeres, illatos gombás szósszal jól nyakon öntött omlós húsra képtelenség nemet mondani, valamilyen tésztával - vagy házilag készített nokedlivel - tálalva a legjobb. Ha még sosem készítettél ilyet, akkor se ijedj meg, nem olyan nagy ördöngösség, a végeredmény pedig biztosan remek lesz, próbáld ki bátran!

Dia


            	Currys csirke
            	Az indiai ízvilág idehaza is egyre népszerűbb, a nagyobb városokban már mindenhol találhatsz kisebb-nagyobb indiai éttermeket, és a komolyabb élelmiszerboltokban sem néznek már rád értetlenül, ha épp kurkumát, római köményt vagy más keleti fűszert keresel. Ha szereted a gazdag ízvilágú, kicsit pikáns fogásokat, akkor az indiai konyhát neked találták ki. Szaladj le a közeli közértbe, vedd meg az alapanyagokat, és varázsolj egy kis keleti hangulatot a konyhádba!

Currys csirke

Az indiai ízvilág idehaza is egyre népszerűbb, a nagyobb városokban már mindenhol találhatsz kisebb-nagyobb indiai éttermeket, és a komolyabb élelmiszerboltokban sem néznek már rád értetlenül, ha épp kurkumát, római köményt vagy más keleti fűszert keresel. Ha szereted a gazdag ízvilágú, kicsit pikáns fogásokat, akkor az indiai konyhát neked találták ki. Szaladj le a közeli közértbe, vedd meg az alapanyagokat, és varázsolj egy kis keleti hangulatot a konyhádba!

Dia

	Rántott csirke	Ha vasárnapi ebéd és Magyarország, akkor nyilvánvalóan rántott csirke. Ez az alapvetés generációk óta nem változik, és jó eséllyel nem is fog, a rántott csirkét mindenki szereti, már-már kultikus státuszba került, és a családi összejövetelek elmaradhatatlan fogása. Szerencsére nemcsak egyféleképpen készítheted ezt a hagyományos ételt, hanem kedved szerint variálhatod, a hagyományos rántott dobverőtől a fűszeres panírban sült változaton át a kijevi módra készült csirkéig. De ha csak egy kicsit szeretnél variálni, akkor szórj a panírba pisztáciát vagy parmezánt, isteni finom lesz vele!

Rántott csirke

Ha vasárnapi ebéd és Magyarország, akkor nyilvánvalóan rántott csirke. Ez az alapvetés generációk óta nem változik, és jó eséllyel nem is fog, a rántott csirkét mindenki szereti, már-már kultikus státuszba került, és a családi összejövetelek elmaradhatatlan fogása. Szerencsére nemcsak egyféleképpen készítheted ezt a hagyományos ételt, hanem kedved szerint variálhatod, a hagyományos rántott dobverőtől a fűszeres panírban sült változaton át a kijevi módra készült csirkéig. De ha csak egy kicsit szeretnél variálni, akkor szórj a panírba pisztáciát vagy parmezánt, isteni finom lesz vele!

Dia

	Csirkemell Stroganoff módra	Az uborkás-gombás szósz remekül passzol a csirkemellhez, csak arra kell figyelned, hogy a húst ne szárítsd ki, és nyert ügyed van. Azért, hogy szaftos maradjon a csirkemell, és ne fűrészporra emlékeztessen, több dolgot is tehetsz: a sütés előtt besózva áztasd tejbe egy órára vagy sóoldatba - egy liter vízhez keverj öt deka sót, és ebben úsztasd legalább egy órát vagy akár egy egész éjszakát.

Csirkemell Stroganoff módra

Az uborkás-gombás szósz remekül passzol a csirkemellhez, csak arra kell figyelned, hogy a húst ne szárítsd ki, és nyert ügyed van. Azért, hogy szaftos maradjon a csirkemell, és ne fűrészporra emlékeztessen, több dolgot is tehetsz: a sütés előtt besózva áztasd tejbe egy órára vagy sóoldatba - egy liter vízhez keverj öt deka sót, és ebben úsztasd legalább egy órát vagy akár egy egész éjszakát.

Dia

	Sajtos-tejfölös egyben sült csirkecomb	Ha igazán ízletes, zamatos vacsorára vágysz, de semmi kedved órákig a konyhában matatni, ezt a fogást neked találták ki! Egyszerűen csak állítsd össze a hozzávalókat, told be egy tepsiben a sütőbe, és pihenj, amíg el nem készül, nagyjából egy órád lesz erre.

Sajtos-tejfölös egyben sült csirkecomb

Ha igazán ízletes, zamatos vacsorára vágysz, de semmi kedved órákig a konyhában matatni, ezt a fogást neked találták ki! Egyszerűen csak állítsd össze a hozzávalókat, told be egy tepsiben a sütőbe, és pihenj, amíg el nem készül, nagyjából egy órád lesz erre.

Dia

	Ropogós, sajtos sült csirkecomb	Az egyszerű sült csirkecomb önmagában is zseniális fogás, azonban ezt is lehet még fokozni azzal, ha a bőr alá rejtesz egy kis sajtot, ami aztán szépen megolvadva a ropogós bőr alatt még ínycsiklandóbbá varázsolja a hagyományos változatot. Kihagyhatatlan élmény!

Ropogós, sajtos sült csirkecomb

Az egyszerű sült csirkecomb önmagában is zseniális fogás, azonban ezt is lehet még fokozni azzal, ha a bőr alá rejtesz egy kis sajtot, ami aztán szépen megolvadva a ropogós bőr alatt még ínycsiklandóbbá varázsolja a hagyományos változatot. Kihagyhatatlan élmény!

Ezt is szeretjük
Fotó: