Könnyű, csirkés-zöldséges lasagne: krémes, szaftos és nagyon finom fogás
A csirkés-zöldséges lasagne ínycsiklandó, laktató egytálétel, tele mindenféle finomsággal.
A lasagnénak számtalan változata van, szinte bármit tölthetsz a tésztalapok közé. Érdemes néha túllépni a bolognain, hisz különféle zöldségekkel, csirkével is fantasztikus. Jól illik hozzá a spenót, a paradicsom, az édesburgonyától pedig igazán különleges lesz, a ropogós sajtrétegről nem is beszélve.
Csirkés-zöldséges lasagne
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg csirkemell
- 25 dkg tészta
- 20 dkg mozzarella
- 20 dkg spenót
- 3 db édesburgonya
- 1 db cukkini
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma kisebb
- só
- bors
- szerecsendió
- olaj
Besamelhez
- 5 dl tej
- 5 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
A csirkemellet mosd meg, csepegtesd le, vágd fel kisebb kockákra. A vöröshagymát aprítsd fel, kevés olajon pirítsd meg, majd dobd rá a húst. Kevergesd fehéredésig, sózd, borsozd és süsd meg.
A zöldségeket tisztítsd meg. Egy lábosban hevíts olajat, erre dobd a fokhagymát, és kis lángon pirítsd meg. Add hozzá a spenótot, fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval. Jól forgasd össze, és párold pár percig. Az édesburgonyát, a cukkinit és a paradicsomot vágd fel tetszés szerint.
A besamelhez a vajat olvaszd meg kis lángon, szórd meg liszttel, és kevergetve pirítsd meg. Öntsd hozzá a langyos tejet, majd ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, és rakd hozzá a reszelt sajt felét. Ha elég sűrű, és a sajt is elolvad, lehúzhatod a tűzről.
Rétegezed a hozzávalókat egy vajjal kikent tepsibe. Tedd bele a tésztát, arra kerülnek a zöldségek, a csirkemell, és öntsd rá a besamelt. Folytasd tovább a rétegezést, a tetejére rakd a maradék szószt és a sajtot. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 25-30 perc alatt. Amikor a teteje szép piros, vedd ki a sütőből. Szeletelés előtt pihentesd kicsit.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció