Könnyű, csirkés-zöldséges lasagne: krémes, szaftos és nagyon finom fogás

A csirkés-zöldséges lasagne ínycsiklandó, laktató egytálétel, tele mindenféle finomsággal.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A lasagnénak számtalan változata van, szinte bármit tölthetsz a tésztalapok közé. Érdemes néha túllépni a bolognain, hisz különféle zöldségekkel, csirkével is fantasztikus. Jól illik hozzá a spenót, a paradicsom, az édesburgonyától pedig igazán különleges lesz, a ropogós sajtrétegről nem is beszélve.

zoldseges-csirkes-lasagne

Csirkés-zöldséges lasagne

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg csirkemell
  • 25 dkg tészta
  • 20 dkg mozzarella
  • 20 dkg spenót
  • 3 db édesburgonya
  • 1 db cukkini
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma kisebb
  • bors
  • szerecsendió
  • olaj

Besamelhez

  • 5 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, csepegtesd le, vágd fel kisebb kockákra. A vöröshagymát aprítsd fel, kevés olajon pirítsd meg, majd dobd rá a húst. Kevergesd fehéredésig, sózd, borsozd és süsd meg.
A zöldségeket tisztítsd meg. Egy lábosban hevíts olajat, erre dobd a fokhagymát, és kis lángon pirítsd meg. Add hozzá a spenótot, fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval. Jól forgasd össze, és párold pár percig. Az édesburgonyát, a cukkinit és a paradicsomot vágd fel tetszés szerint.
 

A besamelhez a vajat olvaszd meg kis lángon, szórd meg liszttel, és kevergetve pirítsd meg. Öntsd hozzá a langyos tejet, majd ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, és rakd hozzá a reszelt sajt felét. Ha elég sűrű, és a sajt is elolvad, lehúzhatod a tűzről. 

Rétegezed a hozzávalókat egy vajjal kikent tepsibe. Tedd bele a tésztát, arra kerülnek a zöldségek, a csirkemell, és öntsd rá a besamelt. Folytasd tovább a rétegezést, a tetejére rakd a maradék szószt és a sajtot. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 25-30 perc alatt. Amikor a teteje szép piros, vedd ki a sütőből. Szeletelés előtt pihentesd kicsit.

csirkes-zoldseges-lasagne-recept

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük