Pikáns csirkés, tejszínes rakott tészta 40 perc alatt - Egyszerű, kiadós és ízletes
A csirkés, tejszínes rakott tésztával legalább kétszer jóllakik az egész család.

Pikáns csirkés, tejszínes rakott tészta 40 perc alatt - Egyszerű, kiadós és ízletes
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Ezt a trendet a fázósak is imádni fogják: meglepő, mennyire feldobja a szettet a hatalmas sál, és jó beleburkolózni »

Nyújtja a lábakat és nőiessé tesz minden szettet: így viseld a térd fölé érő csizmát »

Ultranőies frizurák, melyek kihozzák a maximumot a vékony szálú, lelapuló hajból: pofonegyszerűen elkészülnek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tejszínes, sajtos tészta és a sült csirkemell külön-külön is remek fogás, de ha a kettőt ötvözöd, még különlegesebb lesz. A hús kellemesen fűszeres, a tészta krémes, a tetején a sajt pedig a ráadás. Bármilyen tésztából jól sikerül majd. Kiadós, nagyon laktató, és még másnapra is csomagolhatsz belőle.  

Csirkés, tejszínes rakott tészta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg csirkemell
  • 50 dkg tészta
  • 20 dkg sajt
  • 2.5 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagyobb lábosban kezdj vizet forralni. Amikor lobog, rakd bele a tésztát, dobj hozzá sót, és főzd fogkeményre hét-nyolc perc alatt. A tésztát szűrd le, majd csepegtesd le. A csirkemellet vágd kisebb darabokra, és kevés olajon süsd fehéredésig. Ezt követően sózd, borsozd ízlés szerint, és fedő alatt párold 10 percig.
 

A tejszínt keverd el a zúzott fokhagymával és a szerecsendióval. A tésztát egyengesd zsiradékkal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba, rakd hozzá a csirkét, öntsd le a tejszínnel, forgasd össze, majd szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd össze 20-25 perc alatt. Amikor a sajt megpirul, vedd ki a sütőből.

Ezt is szeretjük