
Pikáns csirkés, tejszínes rakott tészta 40 perc alatt - Egyszerű, kiadós és ízletes
A csirkés, tejszínes rakott tésztával legalább kétszer jóllakik az egész család.


A tejszínes, sajtos tészta és a sült csirkemell külön-külön is remek fogás, de ha a kettőt ötvözöd, még különlegesebb lesz. A hús kellemesen fűszeres, a tészta krémes, a tetején a sajt pedig a ráadás. Bármilyen tésztából jól sikerül majd. Kiadós, nagyon laktató, és még másnapra is csomagolhatsz belőle.
Csirkés, tejszínes rakott tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg csirkemell
- 50 dkg tészta
- 20 dkg sajt
- 2.5 dl tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 késhegynyi szerecsendió
- só
- bors
Elkészítés:
Egy nagyobb lábosban kezdj vizet forralni. Amikor lobog, rakd bele a tésztát, dobj hozzá sót, és főzd fogkeményre hét-nyolc perc alatt. A tésztát szűrd le, majd csepegtesd le. A csirkemellet vágd kisebb darabokra, és kevés olajon süsd fehéredésig. Ezt követően sózd, borsozd ízlés szerint, és fedő alatt párold 10 percig.
A tejszínt keverd el a zúzott fokhagymával és a szerecsendióval. A tésztát egyengesd zsiradékkal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba, rakd hozzá a csirkét, öntsd le a tejszínnel, forgasd össze, majd szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd össze 20-25 perc alatt. Amikor a sajt megpirul, vedd ki a sütőből.


Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept