Igazán krémes csirkés rizottó: roppanós spárgával még finomabb
A rizottó gyors, egyszerű és finom, de könnyű elhibázni. Most biztosra mehetsz, főleg, ha spárgával és csirkével készíted.

csirkes-spargas-rizotto
Ez is érdekelhet

Nevezz te is a Huawei Next Image nemzetközi mobilfotós versenyre! (x)

Nálad is belefér néha egy kicsivel több? (x)

Szakácskodj a szabadban! (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

Távolból csukni-nyitni? Hasznos és kényelmes választás az okos tetőablak (x)

beauty and style

Ezekért az ékszerekért bolondultak a nők a 80-as években, és most újra divatosak: fülbevalók gyöngyöstől a neonig »

Néhány trükk, amitől elbűvölően nőies a fonott frizura: rövid hajból éppúgy mutatós »

A balerinacipő irtó nőies tud lenni, és kényelmes is: mutatjuk a legdivatosabb darabokat 10 ezer forint alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az olaszok a rizottókészítés nagymesterei, ám néhány trükkel a te egytálételed is fantasztikus lesz. Figyelj, hogy a rizs ne legyen száraz, vagy épp ne ázzon el. Épp ezért fontos, hogy a folyadékot részletekben adagold hozzá. Mindenképpen magas keményítőtartalmú rizottórizst használj. Sokféleképpen variálhatod, most mindenképp tegyél bele spárgát, de érdemes csirkével is gazdagítani. 

Csirkés, spárgás rizottó

Hozzávalók:

  • 25 dkg rizottórizs
  • 20 dkg gomba
  • 2 db csirkemell
  • 8 szál spárga
  • 0.5 db cukkini
  • 5 dkg parmezán
  • 1.5 l húsleves vagy alaplé
  • 2.5 dl fehér bor
  • 1 db salottahagyma
  • 2 teáskanál vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd kisebb kockákra, és fűszerezd sóval, borssal. Tedd forró olajba, és süsd három-négy percig, majd add hozzá a megtisztított, feldarabolt spárgát, a gombát, a cukkinit, és párold még pár percig. 
 

Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, és dobd rá az aprított hagymát, kicsit később a zúzott fokhagymát, és süsd üvegesre. Add hozzá a rizst, és kevergetve pirítsd két-három percig. Öntsd hozzá a bort, majd részletekben mehet hozzá a húsleves, és kis lángon főzd addig, amíg a rizs megpuhul. Ez rizs fajtájától függően körülbelül 15-20 perc. Keverd hozzá a zöldségeket és a csirkemellet, majd főzd össze. Ha kell, még fűszerezd. Tálaláskor szórd meg reszelt parmezánnal. 
A rizses hús is finom, laktató és jobb lesz, mint a menzán. 

Ezt is szeretjük