Duplasajtos csirkés rakott krumpli

Sok tejföllel az igazi

Készítsd el a hagyományos rakott krumplit egy kicsit másként! Így biztos, hogy nem lesz unalmas.

Duplasajtos csirkés rakott krumpli
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha nem ragaszkodsz mindenképpen a megszokott ízekhez, süss csirkés rakott krumplit! Ez az egyik legfantasztikusabb variáció, főleg, ha a tetejére még szalonnát is teszel. Annyira gazdag fogás, hogy sokáig nem fogsz megéhezni.

Rakott krumpli

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg krumpli
  • 40 dkg csirkemell
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 6 tojás
  • 3 dl tejföl
  • 1 vöröshagyma
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit mosd meg, majd héjastul körülbelül 20 perc alatt főzd puhára. Utána szűrd le, hámozd meg, majd ha kihűl, karikázd fel körülbelül fél centi vastagra. A tojást rakd forrásban lévő vízbe, és főzd tíz percig, majd szeleteld fel. A vöröshagymát pucold meg, és kevés olajon dinszteld meg. Tedd rá a kisebb darabokra vágott csirkét, szórj rá sót, borsot, és kevergetve süsd  körülbelül tíz percig.

Vajazz ki egy nagyobb tepsit vagy tűzálló tálat, és sorban rakd le a hozzávalókat. Alulra egy sor krumpli kerül, arra a tojás, majd pakold rá a húst, locsold meg a szaftjával. Közben sózz és borsozz ízlés szerint. Addig rétegezz, amíg minden el nem fogy. A lényeg, hogy a tetejére krumpli kerüljön. Azt kend meg a tejföllel, szórd rá a kétféle reszelt sajtot, és rakd az előmelegített sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül 25 percig. Ha a sajt ráolvad, és elkezd pirulni, kiveheted a sütőből.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük