Ropogós csirkemellfalatok sajtos bundában: a megszokott panírnál sokkal finomabb
Dobd fel a csirkemellet ropogós, sajtos, fűszeres bundával!

sajtos bundaban
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha szereted a rántott csirkét, biztosan szívesen variálod a különböző bundázási módokat. Sajtos, hagymás, fűszeres tejbe mártva egészen különleges húst kapsz, aminek méltó helye lesz ezentúl a vasárnapi asztalon.

Csirkemell sajtos bundában receptje

Hozzávalók:

  • 50 dkg filézett csirkemell
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 4 tojás
  • 4 evőkanál olaj
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 kis lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
  • bő olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet csíkozd fel, sózd, borsozd, és pihentesd fél órát. A tojásokat keverd össze az olajjal, a felaprított lilahagymával és petrezselyemmel, az átnyomott fokhagymával és a reszelt sajttal. Egy nagy serpenyőben hevíts bő olajat. A csirkecsíkokat először forgasd meg a lisztben majd a sajtos, tojásos keverékben, helyezd a forró olajba, és süsd őket aranyszínűre. Ha készen vannak, szűrőlapáttal szedd ki a húsdarabokat, és papírtörlővel kibélelt tányérban itasd fel róluk a felesleges zsiradékot.

Ízleni fog a fűszeres amerikai rántott csirke is, amelyet zsemlemorzsa helyett kukoricapehelyben forgatnak meg.

Ezt is szeretjük