Fűszeres csirkemell kaliforniai paprikával sütve: villámgyors serpenyős főfogás
A fűszeres, pirított csirkekockákat ízre és látványra is feldobja a velük együtt sült színes kaliforniai paprika.

A serpenyőben sütött csirkekockák nemcsak azért nagyszerűek, mert villámgyorsan elkészülnek, hanem azért is, mert számtalan módon variálhatóak. A színes kaliforniai paprika remekül megy ehhez a könnyű fogáshoz. Bár rögtön sütheted, a húsnak jót tesz, ha legalább fél óráig a pácban pihenteted. Ha szereted, csípőset is adhatsz hozzá.
Csirkemell kaliforniai paprikával
Hozzávalók
- 70 dkg filézett csirkemell
- 3 db színes kaliforniai paprika
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 db vöröshagyma
- 1 teáskanál szárított kakukkfű
- 1 teáskanál oregánó
- 1 kávéskanál citromlé
- só
- bors
- petrezselyem
- rozmaring
Elkészítés:
A csirkemellet kockázd fel, és szórd meg sóval. Az olívaolajat keverd össze a borssal, a rozmaringgal, a kakukkfűvel, oregánóval és a citromlével, és öntsd le vele a csirkekockákat. Letakarva pihentesd a hűtőben fél órát.
A paprikákat közben csumázd ki, és vágd kisebb szeletekre. Egy nagyobb serpenyőbe önts kevés olajat, majd rakd bele a felkarikázott vöröshagymát, dobd bele a bepácolt csirkemellet és a paprikaszeleteket. Kevergetve pirítsd őket addig, amíg a csirke átsül, a paprika pedig megpuhul. Petrezselyemmel megszórva kínáld.
Rizzsel vagy házi tortillába töltve tálalhatod.