Pikáns csirkeleves egyszerűen
Krémes, finom és laktató
Hagyományos ízek új köntösben: próbáld ki így a csirkelevest! Selymes, zamatos, és jól átmelegít.

Nyereményjáték

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

Nyerd meg a Világörökségek Magyarországon című könyvet, és merülj el hazánk csodás világában! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Szív- és érrendszeri betegségeket okozhat, mégis kevesen ismerik ezt a szövődményt - Lehet tenni ellene (x)

Milyen az arcformád? Mutatjuk, melyik ékszer illik hozzá a legjobban

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

Az év színe az esküvőn: gyönyörű, ultraviola dekorációk »

Lágy hullámok tésztaszűrővel készítve: így még biztosan nem szárítottál hajat »

Karcsúbb derék, keskenyebb csípő: ilyen szoknyafazonokkal várd a tavaszt! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Unod, hogy minden hétvégén a megszokott húsleves kerül az asztalra? Ezzel a különleges változattal nem foghatsz mellé. A csirkelevest chilivel pikánsabbá teheted. Galuskával vagy pirított zsemlével még finomabb és laktatóbb.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg csirkemell
  • 5 dkg vaj
  • 4 szál zellerzöld
  • 4 dkg liszt
  • 3 dl tejszín
  • 2 sárgarépa
  • 2 húsleveskocka
  • 1 póréhagyma
  • 1/2 teáskanál őrölt bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét mosd meg, és vágd kisebb kockákra. A póréhagymát aprítsd fel, és kevés vajon pirítsd meg, majd dobd rá a húst, sózd, borsozd ízlés szerint. Fehéredésig kevergesd, utána öntsd fel 1 liter vízzel. Morzsold bele a leveskockát, tedd bele a megpucolt, darabokra vágott répát és a zellerzöldet.

Fedd le az edényt, és főzd körülbelül 40 percig. Utána vedd ki a zellert, és botmixerrel pürésíts mindent. A lisztet és a tejszínt keverd el egy-két merőkanál levessel. Így a habarás nem lesz csomós. Öntsd a forrásban lévő levesbe, szórj hozzá szerecsendiót. A kevergetést addig ne hagyd abba, amíg be nem sűrűsödik. Vékonyra vágott csirkehússal, petrezselyemzölddel megszórva tálald. 

Blog.hu ajánló