Egészséges panírban, sütőben sült csirkecombok
Az egészséges panírban sült csirkecomboktól olajszag sem lesz.
Ez a különleges rántott hús mindenben túltesz a gyorséttermi változaton. Ráadásul a gluténmentes diétán lévők is bátran megehetik. A fogyókúrázóknak pedig azért kedvez, mert nem tocsog az olajban. A csirkecombok egészséges panírban sütve belül puhák, kívül jó ropogósak. Mártogatóssal, friss salátával még jobb.
Csirkecombok egészséges panírban
Hozzávalók 4 személyre
- 4 csirkecomb
- 2 dl kukoricapehely
- 1 dl natúr joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A combokat mosd meg, sózd, borsozd ízlés szerint. Nyomd a joghurtba a fokhagymát, és tedd bele a húst, többször forgasd meg. Fedd le, és rakd a hűtőbe egy-két órára. Akár egy egész éjszaka is a pácban hagyhatod. Közben aprítógépben daráld finomra a kukoricapelyhet. Öntsd egy tálba, és forgasd bele a combokat. A joghurt miatt a panír jól ráragad.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, rendezd el benne a húst, majd spricceld meg kevés olajjal. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd körülbelül 30 perc alatt szép aranybarnára. Félidőben forgasd át a húsokat, hogy mindenhol szép pirosak legyenek.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció