
Csíkos, kakaós, vaníliás keksz: pofonegyszerű, és nagyon mutatós
A fantasztikusan omlós, kakaós-vaníliás, csíkos keksz nagyon csábító. A gyerekek is odáig lesznek érte.


A látszat csal, ezt a csíkos, vaníliás-kakaós kekszet hihetetlenül egyszerű elkészíteni. A linzercsigába sok vaj kerül, így igazán omlós lesz a tészta. Már sütés közben olyan finom az illata, hogy nehéz kivárni, míg legalább langyosra hűl. Jól záródó fémodobozban egy-két hétig is eláll. Ne süsd túl, mert akkor kemény lesz, és törni fog.
Csíkos, kakaós, vaníliás keksz
Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 2 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
Elkészítés:
A lisztet szórd egy tálba, add hozzá a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot, majd dolgozd hozzá a tojásokat és a vajat. Gyúrd össze a tésztát, majd vedd ketté, és az egyikbe dolgozd bele a kakaót. Formázz belőlük egy-egy cipót. Mindkét tésztát nyújtsd egyforma nagyságúra. A barnát borítsd rá a világosra, és jó szorosan tekerd fel.
A rudat tedd a hűtőbe egy-másfél órára. Ezt követően vágd fél centi vastag szeletekre. Rendezd a tallérokat sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra, és 190 fokon süsd meg körülbelül 10-12 perc alatt. Ezt a mennyiséget valószínű, hogy két részletben tudod kisütni.
Ha szívesen készítesz tekercseket, akkor ezzel a sütés nélküli kókuszossal idézd fel a régi ízeket!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept