Zsírgyilkos csicseriborsó-saláta
Egészséges és finom is
A csicseriborsó-saláta segít, ha nagy harcban állsz a kilókkal, vagy jobb formába szeretnél lendülni.

Ez is érdekelhet

Szárazak a kezeid a sok kézmosástól? Ne aggódj, jó kezekben vagy! (x)

Az autista Robika javulni kezdett (x)

Szabadtéri környezetben több mint 100 világmárka újra vár a Premier Outletben! (x)

beauty and style

Serkenti a haj növekedését és puhává varázsolja: egyszerű hajtonik 2 hozzávalóból »

Elegáns, nőies szettek fehér nadrággal: mindennel passzol és fiatalos »

15 perces kalóriaégető kardió kezdőknek: jól fogsz mulatni közben »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csicseriborsóból isteni salátát készíthetsz. Ha nem akarsz a főzéssel bajlódni, vásárolhatsz konzervet is, akkor pillanatok alatt összedobhatod ezt a fogást. A csicseriborsó-salátát finom előételként, húsok mellé köretként is kínálhatod, de vacsorára is bátran megeheted.

Csicseriborsó-saláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg csicseriborsó
  • 2 lilahagyma
  • 2 paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 babérlevél
  • 1 gránátalma
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 dl finom borecet
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 teáskanál bors
  • rukkola
Recept idők

Elkészítés:

A csicseriborsót főzés előtti este áztasd be. Számolj azzal, hogy másnapra a duplájára dagad. A babérlevéllel, a fokhagymával és a sóval kis lángon bő egy óra alatt főzd puhára annyi vízben, hogy a csicseriborsót jól ellepje. Ha fedő nélkül készíted, nem kell puffadástól tartanod. Szűrd le, és hagyd hűlni.

Ha a csicseriborsó hideg, keverd össze az apróra vágott zöldségekkel, a hagymával, a paradicsommal, a gránátalma magjaival, a borecettel, az olívaolajjal, a sóval és a borssal. Jót tesz a kész salátának, ha legalább két-három órán át a hűtőben pihenteted, mert akkor az ízek még jobban összeérnek.

Ezt is szeretjük