Hideg, krémes sajttorta sok cseresznyével, zselés réteggel: ellenállhatatlan nyári desszert
A ropogós, édes cseresznye a lágy, krémes sajttortába is tökéletes. Kánikulában sem macera összedobni, hisz nem kell hozzá bekapcsolni a sütőt.

cseresznyes-zseles-sajttorta
Ez is érdekelhet

Most bárki segíthet a rászorulóknak - Augusztus végéig tart az élelmiszer-gyűjtő akció (x)

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

beauty and style

Bőven 50 felett is irtó dögösek, és taníthatnák a fiatalító frizura titkát: 5 híres nő praktikus, de nőies hajfazonnal »

Ragyogóvá varázsolja a fénytelen és száraz hajat: a geránium illóolaj hatása már pár használat után jelentkezik »

6 öltözködési tipp, amit érdemes ellesni Diana hercegnőtől: elképesztően stílusos volt az átlagos hétköznapokon is »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sajttorta nagy kedvenc, hisz könnyed, lágy, legtöbbször gyümölcsös, és nem állít nagy kihívás elé. Ilyenkor azok a legjobb desszertek, amiket sütni nem, csak hűteni kell. Különös alkalomra sincs szükség, hogy elkészítsd. Most a cseresznyés változat biztos nyerő lesz.

Cseresznyés, zselés sajttorta

Hozzávalók:

Az alaphoz

  • 20 dkg keksz
  • 10 dkg vaj

A krémhez

  • 50 dkg mascarpone
  • 2.5 dl tejszín
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 csomag vaníliás cukor

A tetejére

  • 25 dkg cseresznye
  • 1.5 dl víz
  • 1 csomag tortazselé
Recept idők

Elkészítés:

A kekszet törd össze jó alaposan, akár le is darálhatod, vagy aprítógépbe is teheted. A vajat olvaszd meg, majd keverd össze a keksszel, és nyomkodd egy közepes nagyságú, kapcsos tortaforma aljába. Tedd a hűtőbe addig, amíg elkészíted a krémet. A tejszínt verd kemény habbá a vaníliás cukorral és a habfixálóval. A mascarponét keverd ki jól a cukorral, és forgasd hozzá a tejszínhabot. Egyengesd a masszát a kekszes alapra, és tedd a hűtőbe egy-két órára.
 

Amikor a mascarponés rész megszilárdul, a cseresznyét magozd ki, mosd meg, és csepegtesd le. A vizet keverd össze a tortazselével, majd amikor sima, kezdd melegíteni. Ha eléri a forráspontot, húzd le a tűzről, és hagyd egy kicsit hűlni. Rakd ki a tortát ízlésesen a cseresznyével, és öntsd rá a zselét. Tedd a hűtőbe még három-négy órára, és csak akkor szedd le a peremet, ha a zselé már szilárd.
Még málna is van, ami ugyancsak tökéletes a sajttortába. Ez a változat is fantasztikusan krémes, és sütés nélkül villámgyorsan összeállítható. 

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük