Régimódi cseresznyés tejpite: még a piskótánál is puhább a tészta
A cseresznyés tejpite fantasztikusan krémes, szinte pudingos állagú. Cseresznyével különösen finom.

- Pofonegyszerű házi gyanta, ami tartós simaságot garantál: a cukorgyanta könnyen összeüthető »
- Így varrtál már fel gombot? – Apró részlet a ruhán, de sokat dob rajta »
- A High School Musical 36 éves színésznője ma is bevállalhatná egy tinilány szerepét: Ashley Tisdale szépségrutinja alapos, de egyszerű »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Átmennél most a földrajzérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
A tejpite isteni átmenet a palacsinta és a piskóta között. Mivel szinte képtelenség elrontani, kezdők is bátran megsüthetik. A roppanós, édes cseresznye ízre és látványra is feldobja. A tej egy részét tejszínre is cserélheted, hogy a tészta még lágyabb legyen. Hidegen-melegen egyformán finom, sőt tálaláskor fagyival még csábítóbbá teheted.
Cseresznyés tejpite receptje
Hozzávalók
- 2 bögre cseresznye
- 15 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 4 db tojás
- 5 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
Elkészítés:
A tojást üsd egy tálba, add hozzá a kétféle cukrot, és keverd jó habosra. Öntsd hozzá a tejet, és forgasd hozzá a sóval vegyített lisztet, majd dolgozd csomómentesre a masszát. Egyengesd a tésztát vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe. A cseresznyét magozd ki, mosd meg, és csepegtesd le, majd potyogtasd a tésztába.
Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd körülbelül 30 percig, vagy amíg aranysárga színűvé nem válik. Teszteld fogvájóval. Ha a tésztába szúrva nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Tálald melegen vagy szobahőmérsékleten porcukorral megszórva.
Cseresznyével a roppanós morzsasüti is fantasztikus. A gyümölcs a cukorral krémessé sül.
Még több recept