Régimódi cseresznyés tejpite: még a piskótánál is puhább a tészta
A cseresznyés tejpite fantasztikusan krémes, szinte pudingos állagú. Cseresznyével különösen finom.

cseresznyes-tejpite-receptje
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tejpite isteni átmenet a palacsinta és a piskóta között. Mivel szinte képtelenség elrontani, kezdők is bátran megsüthetik. A roppanós, édes cseresznye ízre és látványra is feldobja. A tej egy részét tejszínre is cserélheted, hogy a tészta még lágyabb legyen. Hidegen-melegen egyformán finom, sőt tálaláskor fagyival még csábítóbbá teheted.

Cseresznyés tejpite receptje

Hozzávalók:

  • 2 bögre cseresznye
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A tojást üsd egy tálba, add hozzá a kétféle cukrot, és keverd jó habosra. Öntsd hozzá a tejet, és forgasd hozzá a sóval vegyített lisztet, majd dolgozd csomómentesre a masszát. Egyengesd a tésztát vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe. A cseresznyét magozd ki, mosd meg, és csepegtesd le, majd potyogtasd a tésztába. 

Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd körülbelül 30 percig, vagy amíg aranysárga színűvé nem válik. Teszteld fogvájóval. Ha a tésztába szúrva nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Tálald melegen vagy szobahőmérsékleten porcukorral megszórva. 
Cseresznyével a roppanós morzsasüti is fantasztikus. A gyümölcs a cukorral krémessé sül.

Ezt is szeretjük