Régimódi cseresznyés tejpite: még a piskótánál is puhább a tészta
A cseresznyés tejpite fantasztikusan krémes, szinte pudingos állagú. Cseresznyével különösen finom.
A tejpite isteni átmenet a palacsinta és a piskóta között. Mivel szinte képtelenség elrontani, kezdők is bátran megsüthetik. A roppanós, édes cseresznye ízre és látványra is feldobja. A tej egy részét tejszínre is cserélheted, hogy a tészta még lágyabb legyen. Hidegen-melegen egyformán finom, sőt tálaláskor fagyival még csábítóbbá teheted.
Cseresznyés tejpite receptje
Hozzávalók
- 2 bögre cseresznye
- 15 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 4 db tojás
- 5 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
Elkészítés:
A tojást üsd egy tálba, add hozzá a kétféle cukrot, és keverd jó habosra. Öntsd hozzá a tejet, és forgasd hozzá a sóval vegyített lisztet, majd dolgozd csomómentesre a masszát. Egyengesd a tésztát vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe. A cseresznyét magozd ki, mosd meg, és csepegtesd le, majd potyogtasd a tésztába.
Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd körülbelül 30 percig, vagy amíg aranysárga színűvé nem válik. Teszteld fogvájóval. Ha a tésztába szúrva nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Tálald melegen vagy szobahőmérsékleten porcukorral megszórva.
Cseresznyével a roppanós morzsasüti is fantasztikus. A gyümölcs a cukorral krémessé sül.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció