A legfinomabb cseresznyés morzsasüti: belül lágy, kívül ropogós
Használd ki a szezont, és készíts abbahagyhatatlan cseresznyés morzsasütit!

cseresznyes morzsasüti
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A morzsasüti lényege, hogy a tészta felét a tepsibe lapítjuk, rákenjünk a gyümölcstölteléket, a tészta másik felét pedig könnyedén rámorzsoljuk, így kerül be a sütőbe. Így különleges állagú, kívül ropogós, belül lágy édességet kapsz. Az alábbi morzsasütit tetszésed szerint variálhatod más gyümölcsökkel is, úgyhogy nyugodtan engedd szárnyalni a fantáziádat!

Cseresznyés morzsasüti receptje

Hozzávalók:

  • 60 dkg cseresznye
  • 20 dkg liszt
  • 12.5 dkg vaj
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
  • vaj és liszt a forma kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A cseresznyéket mosd meg, magozd ki, és tedd félre.

A lisztet szitáld át, hogy a tészta könnyed legyen, és keverd hozzá a sót és a sütőport. A vajat olvaszd fel. A kétféle cukrot keverd a liszthez, csorgasd hozzá az olvasztott vajat, és robotgéppel keverd simára a tésztát. A felét nyomkodd bele egy kivajazott-kilisztezett tepsibe vagy tortaformába. Oszd el a tetején a cseresznyét, a tészta másik felét pedig lazán morzsold el rajta. Told a sütőbe nagyjából háromnegyed órára, amíg szép aranybarna színt kap.

A finomságokról akkor sem kell lemondanod, ha gluténmentesen étkezel – ehhez az áfonyás morzsasütihez liszt sem kell.

Ezt is szeretjük