A régimódi cseresznyés lepény receptje: csak keverd össze a hozzávalókat
A régimódi cseresznyés lepény maga a megtestesült egyszerűség: a hétköznapi hozzávalókból csodálatos desszert születik.

Nincs finomabb egy nagy tepsi nyári, napérlelte gyümölcsből készült süteménynél. A ropogós cseresznye kiváló alapanyaga bármilyen édességnek. Könnyebb és légiesebb lesz a tészta, ha a lisztet szitálva adod hozzá. A finom ízekről a szezon elmúltával sem kell lemondanod, mert befőttből is nagyon finom ez a lepény.
Cseresznyés lepény receptje
Hozzávalók
- 80 dkg kimagozott cseresznye
- 20 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 4 tojás
- porcukor a tetejére
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A cseresznyét magozd ki, és tedd félre. A tojásokat válaszd ketté. A margarint a cukor felével robotgéppel verd habosra, majd egyenként adagold hozzá a tojássárgákat. A fehérjéből verj kemény habot, majd kanalanként add hozzá a cukor másik felét, és ezzel verd tovább, amíg egészen fényes lesz. A habot óvatosan adagold hozzá a cukros masszához, majd szitáld hozzá a lisztet is, és fakanállal, nagy mozdulatokkal keverd össze. Öntsd sütőpapírral kibélelt tepsibe, szórd meg a tetejét a cseresznyével, és süsd addig, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta. Ha kisült, a tetejét porcukorral szórhatod meg.
A cseresznye számtalan sütemény alapanyaga lehet, például morzsasütibe is fantasztikus.
- sütemény
- desszert
- cseresznye
- édességek
- gyümölcsös sütemény
- cseresznyés sütemény
- cseresznyés lepény
- Recept