A régimódi cseresznyés lepény receptje: csak keverd össze a hozzávalókat
A régimódi cseresznyés lepény maga a megtestesült egyszerűség: a hétköznapi hozzávalókból csodálatos desszert születik.

- Ha tengerparton nyaralsz, ezt nem árt tudni: így hat a bőrre és a hajra a sós víz »
- Felháborodást keltett azzal, hogy kilátszott a térde: a 79 éves Jean Shrimpton szupermodellként lett híres »
- 4 egyszerű, de ultranőies szett, amit Amal Clooney gyakran elsüt: hasonló fazonok árakkal, melyekkel megvalósítható a sikkes összhatás »

- A máj és a vese állapotát is megmutatja a láb: ha ezt látod, muszáj orvoshoz fordulni
- Gesztesi Károly 3 gyereke a címlapon: Panka, Dávid és Márkó sosem volt látható így együtt
- Lecseréltek két zsűritagot is a Dancing with the Starsban: mutatjuk az új ítészeket
- Kvíz! Melyik ország fővárosa Vilnius? 10 kérdés az európai országokról
- Az éhezés jelképe lett a magyar kisfiú világhírű fotója - Varga Laci szomorú története
Nincs finomabb egy nagy tepsi nyári, napérlelte gyümölcsből készült süteménynél. A ropogós cseresznye kiváló alapanyaga bármilyen édességnek. Könnyebb és légiesebb lesz a tészta, ha a lisztet szitálva adod hozzá. A finom ízekről a szezon elmúltával sem kell lemondanod, mert befőttből is nagyon finom ez a lepény.
Cseresznyés lepény receptje
Hozzávalók
- 80 dkg kimagozott cseresznye
- 20 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 4 tojás
- porcukor a tetejére
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A cseresznyét magozd ki, és tedd félre. A tojásokat válaszd ketté. A margarint a cukor felével robotgéppel verd habosra, majd egyenként adagold hozzá a tojássárgákat. A fehérjéből verj kemény habot, majd kanalanként add hozzá a cukor másik felét, és ezzel verd tovább, amíg egészen fényes lesz. A habot óvatosan adagold hozzá a cukros masszához, majd szitáld hozzá a lisztet is, és fakanállal, nagy mozdulatokkal keverd össze. Öntsd sütőpapírral kibélelt tepsibe, szórd meg a tetejét a cseresznyével, és süsd addig, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta. Ha kisült, a tetejét porcukorral szórhatod meg.
A cseresznye számtalan sütemény alapanyaga lehet, például morzsasütibe is fantasztikus.
Még több recept