Pillekönnyű, szaftos kevert süti cseresznyével: a tésztájába tejföl is kerül
Ahogy érnek a gyümölcsök, az egyszerű kevert sütit is sokféleképpen készítheted el. Cseresznyés változatban is isteni finom.

cseresznyes kevert
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ezzel az egyszerű cseresznyés kevert sütivel nem lőhetsz mellé: az összeállítása pofonegyszerű, a tésztája lágy és omlós. Az alaprecept bármilyen tavaszi vagy nyári gyümölccsel jól működik, a ropogós cseresznye helyett tehetsz bele epret, málnát, áfonyát is.

Cseresznyés kevert süti

Hozzávalók 6 adaghoz

A tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg porcukor
  • 3 tojás
  • 3 dl tejföl
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • porcukor a szóráshoz

A gyümölcshöz

  • 80 dkg magozott cseresznye
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A cseresznyét magozd ki, forgasd meg fahéjas cukorban, és tedd félre. A tojásokat keverd habosra a kétféle cukorral, utána add hozzá a citrom levét és reszelt héját, majd a tejfölt. A lisztet szitáld egy tálba, keverd el a sütőporral, fokozatosan adagold a cukros, tojásos masszához, és keverj belőle sima tésztát. A masszát egyengesd el sütőpapírral kibélelt tepsiben, a tetején oszd el a cukros cseresznyét, és told 180 fokra előmelegített sütőbe bő fél órára, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta. Tálaláskor a tetejét porcukorral szórhatod meg.

Cseresznyéből gyümölcslevest is készíthetsz, ami a meleg napokon esik a legjobban.

Ezt is szeretjük