Gyors, olcsó cseresznyés kevert süti mindössze 10 perc munkával
A könnyű tésztájú cseresznyés kevert több napig friss, puha marad.

A nyár nagy kedvencéből, a zamatos, lédús cseresznyéből rengeteg csodás édességet készíthetsz. A legegyszerűbb ez a kevert süti, amihez ráadásul még méricskélned sem kell, csak végy elő egy két és fél decis bögrét.
A tésztája legalább olyan könnyű, mint a piskótának, de nem olyan kényes. Ha nincs nagy tapasztalatod a konyhában, akkor is biztos a siker. Amennyiben szereted a fahéját, sütés előtt megszórhatod vele a cseresznyét.

Cseresznyés kevert süti
Hozzávalók:
- 2 bögre magozott cseresznye
- 2 bögre liszt
- 1 bögre cukor
- 1 bögre tej
- 20 dkg vaj
- 2 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés ideje: 40 perc
A szobahőmérsékletű vajat keverd habosra a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojással, majd apránként add hozzá a tejet. Végül keverd bele a citromhéjat és a liszttel vegyített sütőport. A lágy masszát egyengesd sütőpapírral bélelt tepsibe. Szórd a tetejére a magozott, megmosott és lecsepegtetett cseresznyét. Ha szeretnéd, hogy ne süllyedjen le a süti aljára, forgasd kevés lisztbe.
Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 30 perc alatt. Mielőtt kivennéd a sütőből, szúrj bele egy hegyes kést vagy tűt. Ha nem tapad rá massza, a tészta elkészült. Ellenkező esetben süsd még pár percig. Várd meg, míg kihűl, majd kockákra vágva kínáld.