Tálban sült, csodás cseresznyés pite - Készítsd úgy, ahogy az angolok
Ne várd meg, míg kihűl! Az angolok cseresznyés pitéje, a cobbler langyosan, fagyival a legfinomabb.

Tálban sült, csodás cseresznyés pite - Készítsd úgy, ahogy az angolok
Ez is érdekelhet

Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkja (x)

Nyaralj korlátok nélkül! (x)

Szünidei élményhegység - Aktivitás mindenkinek a nyári Magas-Tátrában. (x)

Már ne a barna szószt keressük! - Ismerd meg Németország kulináris különlegességeit! (x)

Ünnepelj együtt a dm-mel! Nagy meglepetéssel készül a napokban a dm – Te se maradj le róla! (x)

beauty and style

A 2000-es évek legdivatosabb fülbevalója most újra trendi »

Pár centis szőkéből derékig érő feketére váltott Katy Perry: megint átalakult »

Mutatjuk, hogyan tisztítsd ki a műszempillát, hogy még sokszor viselhesd »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A cobbler nagyon hasonlít a morzsasütire. Ebben a fűszeres gyümölcs kerül alulra, és fantasztikus, ahogy a cseresznye a tészta alatt a saját levében megpárolódik. Nehezebb elrontani, mint a mi pitéinket. Ha keményítőt is teszel a lédús gyümölcshöz, nem áztatja el a tésztát.

Hozzávalók:

Tésztához

  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 3 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 0.5 dl tejszín
  • 1 csipet só

Gyümölcsös réteghez

  • 40 dkg cseresznye
  • 2 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 evőkanál keményítő
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld át, add hozzá a sót, és morzsold össze a vajjal. Keverd hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat, a sütőport, a tojást és a tejszínt, majd gyors mozdulatokkal állítsd össze a tésztát. Ha túl lágy lenne, rakj még hozzá kevés lisztet.
 

A cseresznyét mosd meg, magozd ki, és tedd egy tálba. Szórd meg a cukorral, a keményítővel és a fahéjjal, majd óvatosan forgasd össze. Egy tűzálló tálat kenj ki kevés vajjal, öntsd bele a cseresznyés keveréket, és egyenletesen igazgasd el. A tésztából készíts kis gombócokat, és rakd a gyümölcsös rétegre. Fontos, hogy nagyjából befedje a cseresznyét. Előmelegített  sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 35 perc alatt.

Ezt is szeretjük