Tálban sült, csodás cseresznyés pite - Készítsd úgy, ahogy az angolok
Ne várd meg, míg kihűl! Az angolok cseresznyés pitéje, a cobbler langyosan, fagyival a legfinomabb.

Tálban sült, csodás cseresznyés pite - Készítsd úgy, ahogy az angolok
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Palást, korona, fényűző aranypompa: 2019-ben ezeket az esküvői ruhákat fogjuk imádni »

Ha ezt iszod, ragyogni fog a bőröd: trópusi vitaminbomba borús, őszi napokra »

Christy Turlington Photoshop nélkül: a 49 éves modell gyönyörűbb, mint 20 éve »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A cobbler nagyon hasonlít a morzsasütire. Ebben a fűszeres gyümölcs kerül alulra, és fantasztikus, ahogy a cseresznye a tészta alatt a saját levében megpárolódik. Nehezebb elrontani, mint a mi pitéinket. Ha keményítőt is teszel a lédús gyümölcshöz, nem áztatja el a tésztát.

Tálban sült cseresznyés pite

Hozzávalók:

Tésztához

  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 3 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 0.5 dl tejszín
  • 1 csipet só

Gyümölcsös réteghez

  • 40 dkg cseresznye
  • 2 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 evőkanál keményítő
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld át, add hozzá a sót, és morzsold össze a vajjal. Keverd hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat, a sütőport, a tojást és a tejszínt, majd gyors mozdulatokkal állítsd össze a tésztát. Ha túl lágy lenne, rakj még hozzá kevés lisztet.
 

A cseresznyét mosd meg, magozd ki, és tedd egy tálba. Szórd meg a cukorral, a keményítővel és a fahéjjal, majd óvatosan forgasd össze. Egy tűzálló tálat kenj ki kevés vajjal, öntsd bele a cseresznyés keveréket, és egyenletesen igazgasd el. A tésztából készíts kis gombócokat, és rakd a gyümölcsös rétegre. Fontos, hogy nagyjából befedje a cseresznyét. Előmelegített  sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 35 perc alatt.

Ezt is szeretjük