Tálban sült, csodás cseresznyés pite - Készítsd úgy, ahogy az angolok
Ne várd meg, míg kihűl! Az angolok cseresznyés pitéje, a cobbler langyosan, fagyival a legfinomabb.
A cobbler nagyon hasonlít a morzsasütire. Ebben a fűszeres gyümölcs kerül alulra, és fantasztikus, ahogy a cseresznye a tészta alatt a saját levében megpárolódik. Nehezebb elrontani, mint a mi pitéinket. Ha keményítőt is teszel a lédús gyümölcshöz, nem áztatja el a tésztát.

Tálban sült cseresznyés pite
Hozzávalók
Tésztához
- 15 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 3 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 0.5 dl tejszín
- 1 csipet só
Gyümölcsös réteghez
- 40 dkg cseresznye
- 2 teáskanál cukor
- 1 teáskanál fahéj őrölt
- 1 evőkanál keményítő
Elkészítés:
A lisztet szitáld át, add hozzá a sót, és morzsold össze a vajjal. Keverd hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat, a sütőport, a tojást és a tejszínt, majd gyors mozdulatokkal állítsd össze a tésztát. Ha túl lágy lenne, rakj még hozzá kevés lisztet.
A cseresznyét mosd meg, magozd ki, és tedd egy tálba. Szórd meg a cukorral, a keményítővel és a fahéjjal, majd óvatosan forgasd össze. Egy tűzálló tálat kenj ki kevés vajjal, öntsd bele a cseresznyés keveréket, és egyenletesen igazgasd el. A tésztából készíts kis gombócokat, és rakd a gyümölcsös rétegre. Fontos, hogy nagyjából befedje a cseresznyét. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 35 perc alatt.
