Fantasztikusan ropogós, fűszeres krumplispirál: még a chipsnél is finomabb - ez a tornádókrumpli
A spirálburgonya, más néven a tornádókrumpli mutatós, mégis pofonegyszerűen elkészíthető ropogtatnivaló.

tornadokrumpli
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Biztos lehetsz benne, hogy a gyerekek is imádni fogják a ropogós, fűszeres tornádókrumplit. Ez azok közé az ételek közé tartozik, amelyekről nem is gondolnád, milyen egyszerű az elkészítésük, közben pedig akár családi vacsorára, akár vendégváró falatnak is kínálhatod. Sárgakrumpliból készítsd, ugyanis az elég puha ahhoz, hogy könnyedén fel tudd tűzni a pálcikára.

Csavart tornádókrumpli receptje

Hozzávalók:

  • 3 nagyobb sárgakrumpli
  • 3 evőkanál parmezán
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 evőkanál fokhagymapor
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A parmezánt reszeld egy tálba. Add hozzá a zsemlemorzsát, a pirospaprikát, a sót, a borsot és a fokhagymaport, és keverd össze. A krumplikat tűzd hurkapálcára vagy grillnyársra, és éles késsel, folyamatosan forgatva vágj beléjük spirál alakot, vigyázva, hogy a közepüket ne vágd át. Az így készült krumplispirálokat húzd szét, kend meg őket olívaolajjal, majd forgasd bele a fűszerkeverékbe. Tedd a nyársakat egymás mellé sütőpapírral kibélelt tepsibe, és told 180 fokra előmelegített sütőbe addig, amíg aranybarnák lesznek.

Komplett ebédet varázsolhatsz az asztalra, ha a tornádókrumplit tartalmas mártogatóssal kínálod - a tejfölös, krémsajtos tonhalkrém például remekül passzol hozzá.

Ezt is szeretjük