Egyszerű virslis tekercs farsangra
Az amerikaiak imádják
Ha egyszer corn dogot készítesz, utána családtagjaid csak így eszik meg a virslit. Partik sztárja is lehet!

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

Milyen az arcformád? Mutatjuk, melyik ékszer illik hozzá a legjobban

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Csodás úszó virágok az esküvőn: látványos dekoráció a vacsoraasztalra »

A legjobb szemüvegkeret az arcformádhoz - Így állapítsd meg, melyik illik hozzád! »

Így szűkítsd be a farmered szárát, ha nem elég passzentos - Nőiesebb lesz tőle »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Modernizált hotdog vagy palacsintatésztába bújtatott virsli. Ez a corn dog, az Amerika-szerte népszerű, gyorsan elkészíthető finomság. Bő negyed óra alatt végzel vele, és biztos, hogy mindenkinek ízlik majd. Zentai Ildikó receptje a farsangi időszakban különösen jól jön. 

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 1 kg virsli
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg kukoricadara
  • 2,5 dl tej
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet cukor
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet keverd össze a sütőporral, majd a kukoricadarával. Add hozzá a tojást, a  sót, a borsot, a cukrot, a tejet, és jól dolgozd össze. Palacsintasűrűségű masszát kell kapnod. Akkor jó, ha nem csöpög le a virsliről. Ha túl lágy, folyós, rakj még hozzá kevés lisztet. Ha nagyon sűrű, hígítsd tejjel. A virsliket tűzd saslik- vagy hurkapálcára, és forgasd a masszába.

Ha hosszú nyakú pohárba öntöd a tésztát, akkor kényelmesen meg tudod benne forgatni a pálcikás virslit. Ráadásul pont annyi massza kerül rá, amennyi kell. Forrósíts olajat, és a tészta mindkét oldalát süsd aranybarnára körülbelül négy-négy perc alatt. Ha kész, szedd papírtörlőre, és csepegtesd le a tekercsről a felesleges olajat. Tálaláskor nyomj rá ketchupot, mustárt vagy majonézt!

Blog.hu ajánló