Isteni, citrusos polentasüti: az olaszok egyszerűen imádják
Az aranysárga színű, remek állagú polentasüti egy pofonegyszerű, kevert tészta, amibe egy szem liszt sem kerül.

citrusos-polentasuti
Ez is érdekelhet

Konzervzöldség a konyhatitok nyitja? (x)

Üde illatokkal a kánikula ellen (x)

Hip-hop sztárok és underground DJ-k a Soundon (x)

A Z-generáció leghűbb társa (x)

Napi 8 órában ülőmunkát végzel? 3 tipp, ami a segítségedre lehet! (x)

beauty and style

Ez a legkellemesebb viselet kánikulában: a fehér nem unalmas, sőt, észbontóan nőies »

Legyilkolja a narancsbőrt ez a nyirokkeringést javító torna: krémek nélkül is hatékony »

Nőies, félhosszú frizurák, melyek feldobják a lelapuló tincseket: dúsító hajfazonok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az olcsó kukoricadarából nem csak puliszkát, de isteni, citrusos sütit is készíthetsz. Az olaszok általában a saját fán termesztett citromot rakják bele. Érdemes a kicsit savanykás sütit előre elkészíteni, mert egy-két nap múlva finomabb, lágyabb lesz, és hűvösebb, száraz helyen egy hétig is eláll. Rakhatsz rá citrommázat, de tejszínhabbal vagy friss gyümölccsel is kínálhatod. 

Citrusos polentasüti

Hozzávalók 12 szelethez:

A tésztához

  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg mandulaliszt
  • 10 dkg kukoricadara
  • 3 db tojás
  • 1.5 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • citromhéj

Az öntethez

  • 12.5 db cukor
  • 2 db citromlé
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban keverd össze a mandulalisztet, a kukoricadarát, a két citrom reszelt héját és a sütőport. Habosítsd a vajat és a kétféle cukrot, majd dolgozd hozzá egyesével a tojásokat. Forgasd hozzá a száraz elegyet, és keverd simára a tésztát. Öntsd a masszát vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes tortaformába vagy tepsibe, és kicsit egyengesd el. Told előmelegített sütőbe, és 160 fokon süsd 40-45 percig. Mielőtt kivennéd a sütőből, végezz tűpróbát. Ha a tésztába szúrt tűt vagy fogvájót üresen húzod ki, biztosan átsült.

A mázhoz a porcukrot szitáld át, és keverd a citromléhez. Akkor jó, ha sűrű, de folyékony a massza, majd kend a süti tetejére. 
A citromos desszertekből soha nem elég, egyszerre savanykásak és édesek. Ez a remegős citromos süti egyszerűen csúcs. 

Ezt is szeretjük