Isteni, citrusos polentasüti: az olaszok egyszerűen imádják

Az aranysárga színű, remek állagú polentasüti egy pofonegyszerű, kevert tészta, amibe egy szem liszt sem kerül.

citrusos-polentasuti
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az olcsó kukoricadarából nem csak puliszkát, de isteni, citrusos sütit is készíthetsz. Az olaszok általában a saját fán termesztett citromot rakják bele. Érdemes a kicsit savanykás sütit előre elkészíteni, mert egy-két nap múlva finomabb, lágyabb lesz, és hűvösebb, száraz helyen egy hétig is eláll. Rakhatsz rá citrommázat, de tejszínhabbal vagy friss gyümölccsel is kínálhatod. 

Citrusos polentasüti

Hozzávalók 12 szelethez

A tésztához

  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg mandulaliszt
  • 10 dkg kukoricadara
  • 3 db tojás
  • 1.5 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • citromhéj

Az öntethez

  • 12.5 db cukor
  • 2 db citromlé
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban keverd össze a mandulalisztet, a kukoricadarát, a két citrom reszelt héját és a sütőport. Habosítsd a vajat és a kétféle cukrot, majd dolgozd hozzá egyesével a tojásokat. Forgasd hozzá a száraz elegyet, és keverd simára a tésztát. Öntsd a masszát vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes tortaformába vagy tepsibe, és kicsit egyengesd el. Told előmelegített sütőbe, és 160 fokon süsd 40-45 percig. Mielőtt kivennéd a sütőből, végezz tűpróbát. Ha a tésztába szúrt tűt vagy fogvájót üresen húzod ki, biztosan átsült.

A mázhoz a porcukrot szitáld át, és keverd a citromléhez. Akkor jó, ha sűrű, de folyékony a massza, majd kend a süti tetejére. 
A citromos desszertekből soha nem elég, egyszerre savanykásak és édesek. Ez a remegős citromos süti egyszerűen csúcs. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük