Isteni, citrusos polentasüti: az olaszok egyszerűen imádják
Az aranysárga színű, remek állagú polentasüti egy pofonegyszerű, kevert tészta, amibe egy szem liszt sem kerül.

citrusos-polentasuti
Ez is érdekelhet

Hogyan hasznosul pontosan a kalcium? Ez a vitamin elengedhetetlen hozzá (x)

Sztárokkal teli luxushajó indul Szegeden: igazi álomvilágba csöppenhetsz (x)

Ez a mézes csoki újrafogalmazza a csokoládét: édesség helyett próbáld ki ezt! (x)

Igazi kis gyöngyszem az alpesi panorámaút: szépsége mindenkit elvarázsol (x)

Nagy méretű burkolólapok ragasztása: így sokáig gyönyörködhetsz a végeredményben (x)

Megújul a városligeti Gyermeknap: új helyszínek és programok várnak (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

beauty and style

A 42 éves Diane Kruger szuper formában van: hamar visszanyerte a szülés előtti alakját »

Egyszerű, otthoni gyakorlatok mellizomra: feszesítő edzés pár lépésben »

Így lesz tökéletes a highlighter, és mégsem harsány: tippek a visszafogott csillogáshoz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az olcsó kukoricadarából nem csak puliszkát, de isteni, citrusos sütit is készíthetsz. Az olaszok általában a saját fán termesztett citromot rakják bele. Érdemes a kicsit savanykás sütit előre elkészíteni, mert egy-két nap múlva finomabb, lágyabb lesz, és hűvösebb, száraz helyen egy hétig is eláll. Rakhatsz rá citrommázat, de tejszínhabbal vagy friss gyümölccsel is kínálhatod. 

Citrusos polentasüti

Hozzávalók 12 szelethez:

A tésztához

  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg mandulaliszt
  • 10 dkg kukoricadara
  • 3 db tojás
  • 1.5 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • citromhéj

Az öntethez

  • 12.5 db cukor
  • 2 db citromlé
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban keverd össze a mandulalisztet, a kukoricadarát, a két citrom reszelt héját és a sütőport. Habosítsd a vajat és a kétféle cukrot, majd dolgozd hozzá egyesével a tojásokat. Forgasd hozzá a száraz elegyet, és keverd simára a tésztát. Öntsd a masszát vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes tortaformába vagy tepsibe, és kicsit egyengesd el. Told előmelegített sütőbe, és 160 fokon süsd 40-45 percig. Mielőtt kivennéd a sütőből, végezz tűpróbát. Ha a tésztába szúrt tűt vagy fogvájót üresen húzod ki, biztosan átsült.

A mázhoz a porcukrot szitáld át, és keverd a citromléhez. Akkor jó, ha sűrű, de folyékony a massza, majd kend a süti tetejére. 
A citromos desszertekből soha nem elég, egyszerre savanykásak és édesek. Ez a remegős citromos süti egyszerűen csúcs. 

Ezt is szeretjük