Mennyei citromtorta lágy krémmel töltve: puha, olajos piskótából készül
A mascarponés, tejszínes krém és az édes piskóta jól kiegészítik egymást ebben az üdítő tortában.
Ha nem kívánod a túl édes vagy vajas sütiket, mégis szeretnél kitenni magadért, válaszd ezt a citromtortát! Bármilyen alkalomra bátran elkészítheted. Az olajos piskóta mindig jó alap, mert szép magas, és jó levegős. A citromos, mascarponés krém a tejszíntől finom lágy lesz, és nem fog összeesni.
Citromtorta receptje
Hozzávalók 16 szelethez
A tésztához
- 25 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 7 evőkanál olaj
- 6 db tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
A krémhez
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg porcukor
- 2 dl habtejszín
- 2 db citrom
Elkészítés:
A tojások fehérjét a sóval, a cukorral és a vaníliás cukorral verd kemény habbá. Dolgozd hozzá egyesével a tojások sárgáját, majd az olajat, végül forgasd hozzá fakanállal a sütőporral vegyített lisztet. Vigyázz, hogy a hab ne törjön össze. Egyengesd vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 40 perc alatt.
A krémhez a mascarponét keverd ki jól a cukorral, a citrom reszelt héjával és frissen facsart levével. A tejszínt verd kemény habbá, és forgasd össze a citromos mascarponéval. A kihűlt tésztát vágd két részre, és töltsd meg a krémmel. A maradékkal pedig vond be a piskótát. Díszítheted még a tortát citromkarikákkal vagy reszelt citromhéjjal.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció