Citromos, vajkrémes piskóta: a tészta pillekönnyű és magas lesz
Ha bármikor el tudsz csábulni a piskótától, akkor ezt a lágy vajkrémmel díszített, citromos változatot is kóstold meg!

citromos-vajkremes-piskota
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A klasszikus hattojásos mellett érdemes kipróbálni az olajos, tejes piskótát is. Kifejezetten jó választás, ha a sütit krémmel töltenéd vagy kennéd meg. Érdemes tortaformában megsütni, ha alkalomra készíted, úgy sokkal mutatósabb. A vajkrém nem lesz émelyítő, ha mascarponéval dúsítod. 

Citromos, vajkrémes piskóta

Hozzávalók:

A tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 5 db tojás
  • 1 dl olaj
  • 1 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 0.5 db citrom

A krémhez

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg mascarpone
  • 0.5 db citrom
  • cukor

A tetejére

  • csokireszelék
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd szét, és a sárgáját keverd ki jól a cukorral, a citrom reszelt héjával, majd add hozzá a sütőporos lisztet. Dolgozd hozzá a tejet és az olajat, végül forgasd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét. A homogén masszát öntsd vajjal megkent, liszttel megszórt tepsibe vagy tortaformába.
Előmelegített sütőben, 30-35 perc alatt süsd meg. Teszteld tűvel vagy hegyes késsel. Ha nem ragad rá a tészta, kiveheted a sütőből.

A vajat keverd ki jó habosra a mascarponéval, majd részletekben adagold hozzá a citromlevet. Végül keverj hozzá ízlés szerinti cukrot. Kend a süti tetejére, és díszítsd csokireszelékkel.
A házi szilvalekváros piskótatekercsnek sem lehet ellenállni.

Ezt is szeretjük