Citromos, vajkrémes piskóta: a tészta pillekönnyű és magas lesz
Ha bármikor el tudsz csábulni a piskótától, akkor ezt a lágy vajkrémmel díszített, citromos változatot is kóstold meg!
A klasszikus hattojásos mellett érdemes kipróbálni az olajos, tejes piskótát is. Kifejezetten jó választás, ha a sütit krémmel töltenéd vagy kennéd meg. Érdemes tortaformában megsütni, ha alkalomra készíted, úgy sokkal mutatósabb. A vajkrém nem lesz émelyítő, ha mascarponéval dúsítod.
Citromos, vajkrémes piskóta
Hozzávalók
A tésztához
- 20 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 5 db tojás
- 1 dl olaj
- 1 dl tej
- 1 csomag sütőpor
- 0.5 db citrom
A krémhez
- 10 dkg vaj
- 10 dkg mascarpone
- 0.5 db citrom
- cukor
A tetejére
- csokireszelék
Elkészítés:
A tojásokat óvatosan válaszd szét, és a sárgáját keverd ki jól a cukorral, a citrom reszelt héjával, majd add hozzá a sütőporos lisztet. Dolgozd hozzá a tejet és az olajat, végül forgasd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét. A homogén masszát öntsd vajjal megkent, liszttel megszórt tepsibe vagy tortaformába.
Előmelegített sütőben, 30-35 perc alatt süsd meg. Teszteld tűvel vagy hegyes késsel. Ha nem ragad rá a tészta, kiveheted a sütőből.
A vajat keverd ki jó habosra a mascarponéval, majd részletekben adagold hozzá a citromlevet. Végül keverj hozzá ízlés szerinti cukrot. Kend a süti tetejére, és díszítsd csokireszelékkel.
A házi szilvalekváros piskótatekercsnek sem lehet ellenállni.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció