Nyári citromos piskóta vajas tésztából: ilyen a tökéletes uzsonna

A vajas tésztából készült citromos piskóta frissítő nyári uzsonna.

Ctromos vajas piskóta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ennek a frissítő citromos piskótának a különlegessége, hogy nem tepsiben, hanem kenyérformában sül. A tésztája a felvert tojáshabnak köszönhetően lágyabb, mint egy egyszerű kevert sütié, a vaj azonban kellően tömötté is varázsolja. Tálald egy csésze jegeskávé vagy néhány gombóc fagyi mellé!

Citromos vajas piskóta

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja

A tetejére:

  • 15 dkg porcukor
  • 2 citrom leve
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj kemény habot. A sárgáját keverd habosra a cukorral és a vajjal, reszeld bele a citromhéjat, szitáld hozzá a sütőporral elkevert lisztet, végül több részletben forgasd össze a tojáshabbal. Egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt kenyérformában, és told 180 fokos sütőbe 45 percre, amíg a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta.

A tetejére való porcukrot közben keverd el a citrom kifacsart levével. Amikor kész a süti, még forrón kend meg ezzel a mázzal, és hagyd, hogy a tésztát átjárja a savanykás lé. Utána a papír segítségével emeld át egy deszkára, hagyd kihűlni, és utána szeleteld.

 

Az egyszerű kevert tésztából készülő fehér csokis, málnás süti is kihagyhatatlan édesség ezen a nyáron.

Fehér csokis, málnás süti: csak keverj össze mindent

Ha szereted a brownie-kat, de kipróbálnál valami újat, a blondie remek választás. Főleg savanykás málnával megbolondítva.

Elolvasom

Kép: Ivan / Getty Images

Ezt is szeretjük