Hűsítő citromos túrótorta sütés nélkül: igazi felüdülés ez a recept a kánikulában
A sütés nélkül készülő citromos túrótorta alja roppanós keksz, a teteje pedig gazdag, remegős krém.

A citromos túrótortánál finomabb desszert nem is kell a nagy melegben. Nem túl édes, inkább kellemesen savanykás, és mivel a hűtőben áll össze, hideg is. Ha nem szívesen fogyasztasz zselatint, válassz helyette valamilyen növényi alternatívát, például agaragart vagy keményítőalapú tortazselét.
Citromos túrótorta sütés nélkül
Hozzávalók 4 személyre
Az alaphoz:
- 25 dkg darált keksz
- 12.5 dkg olvasztott vaj
A krémhez:
- 50 dkg túró
- 15 dkg porcukor
- 2.5 dl habtejszín
- 2 citrom
- 2 dkg zselatinpor
Elkészítés:
A kekszet daráld le, a vajat olvaszd fel. Keverd össze a darált kekszet az olvasztott vajjal, egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformában, és tedd a hűtőbe, amíg elkészíted a krémet.
A citromok levét facsard ki. Szórd bele a zselatint, hagyd megduzzadni néhány perc alatt, majd tedd a mikróba tíz másodpercre. Ne forrjon fel, csak éppen annyira legyen meleg, hogy a zselatin felolvadjon benne. A túróba reszeld bele a citromok héját, és keverd el a cukorral. A jól behűtött tejszínt verd kemény habbá, keverd bele a túrót és a zselatint, forgasd össze, és egyengesd el a kekszes alap tetején. Tedd vissza a hűtőbe néhány órára, amíg megdermed.
Ha igazán hűsítő desszertre vágysz, készíts házi fagyit kevés alapanyagból!
Kókuszos-ananászos fagyi 4 hozzávalóból: gép nélkül készül
Pár perc munkával készül ez a krémes, trópusi fagyi, ami tejmentes, így laktózérzékenyként vagy vegánként is bátran fogyaszthatod.
ElolvasomKép: Georgiy Datsenko / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!

- torta
- mascarpone