Pillekönnyű, citromos piskóta tejszínhabbal: puha és magas lesz a tészta
Pár perces plusz munkával az egyszerű, vizes piskótából mesés, citromos, habos sütit készíthetsz.

Pillekönnyű, citromos piskóta tejszínhabbal: puha és magas lesz a tészta
Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Játék közben tanul és fejlődik a gyerek - Ezt imádni fogja (x)

Milyen borhoz milyen falat illik? Profi borászoktól tudhatod meg (x)

Mutatós dekorációk egyszerű, kreatív ötletekből, hogy tavasz legyen az otthonodban (x)

Ez a lány szerelme levágott fejével táncolt - Itt nézheted meg (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Ez a legújabb frizuraőrület: a rózsakonty ilyen sokféle lehet »

2 házi testradír, amitől újjászületik a télen leharcolt bőr: kevés összetevőből »

Minden egy kollekcióban, amit a romantikus stílusról tudnod kell idén »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egyszerre fanyar és édeskés: a citromos-tejszínes piskóta csodás süti, aminek képtelenség ellenállni. Az alapja a pihe-puha vizes piskóta, amit a kezdők sem rontanak el. Olcsóbb, mint a hagyományos tészta, hisz kevesebb tojás kell bele. A tejszínnel meg is töltheted, és a tetejére is kanalazhatod.

Hozzávalók 16 szelethez:

Piskótához

  • 16 dkg cukor
  • 16 dkg liszt
  • 4 evőkanál víz
  • 4 db tojás
  • 1 db citrom
  • 1 csipet só

Habos réteghez

  • 8 dkg cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd ketté, majd a fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval. Egy másik edényben a sárgáját keverd ki jól a cukorral, adagold hozzá több részletben a lisztet, majd kanalanként add hozzá a vizet, és szórd bele a citrom reszelt héját. A végén óvatosan forgasd bele a fehérjehabot. Vigyázz, nehogy megtörd.

Előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Ha a tészta elválik az edény szélétől, biztos, hogy elkészült. Borítsd a piskótát egy tálra vagy tálcára. A tejszínt verd kemény habbá a fixálóval, add hozzá a cukrot, és egyengesd a piskóta tetejére. Reszeld rá az alaposan megmosott citrom héját.

Blog.hu ajánló