Pillekönnyű, citromos piskóta tejszínhabbal: puha és magas lesz a tészta
Pár perces plusz munkával az egyszerű, vizes piskótából mesés, citromos, habos sütit készíthetsz.

Pillekönnyű, citromos piskóta tejszínhabbal: puha és magas lesz a tészta
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

A H&M Moschino-kollekciója a 90-es évek teljes káoszát felvonultatja – Nem biztos, hogy ez lesz a kedvencünk »

Mennyei illatú, regeneráló kencék bőrre és hajra: vitaminban gazdag trópusi gyümölcsökkel »

Ha így sminkelsz, fáradtnak és öregebbnek tűnik az arcod: ezeket a hibákat ne kövesd el! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egyszerre fanyar és édeskés: a citromos-tejszínes piskóta csodás süti, aminek képtelenség ellenállni. Az alapja a pihe-puha vizes piskóta, amit a kezdők sem rontanak el. Olcsóbb, mint a hagyományos tészta, hisz kevesebb tojás kell bele. A tejszínnel meg is töltheted, és a tetejére is kanalazhatod.

Hozzávalók 16 szelethez:

Piskótához

  • 16 dkg cukor
  • 16 dkg liszt
  • 4 evőkanál víz
  • 4 db tojás
  • 1 db citrom
  • 1 csipet só

Habos réteghez

  • 8 dkg cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd ketté, majd a fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval. Egy másik edényben a sárgáját keverd ki jól a cukorral, adagold hozzá több részletben a lisztet, majd kanalanként add hozzá a vizet, és szórd bele a citrom reszelt héját. A végén óvatosan forgasd bele a fehérjehabot. Vigyázz, nehogy megtörd.

Előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Ha a tészta elválik az edény szélétől, biztos, hogy elkészült. Borítsd a piskótát egy tálra vagy tálcára. A tejszínt verd kemény habbá a fixálóval, add hozzá a cukrot, és egyengesd a piskóta tetejére. Reszeld rá az alaposan megmosott citrom héját.

Ezt is szeretjük