Félórás citromos muffin pudinggal töltve - Ettől a hozzávalótól még puhább lesz
Izgalmasabb lesz az illatos, omlós, citromos muffin, ha vaníliás pudinggal töltöd meg.

Félórás citromos muffin pudinggal töltve - Ettől a hozzávalótól még puhább lesz
Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Másodpercek alatt visszazsugorodik a kinyúlt hajgumi: csak víz kell hozzá »

Virágillatú parfüm házilag: egyszerűen elkészítheted a saját illatod »

Puha és meleg pulcsik karácsonyi mintával – Árakkal és lelőhelyekkel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az egyszerű muffinokból könnyen készíthetsz különleges édességeket. Dobd fel a hagyományos tésztát vaníliás pudinggal. Ez a citromos, pudingos muffin egyszerre fanyar és édeskés. A tésztája a joghurtnak köszönhetően pillekönnyű, a belseje pedig krémes. 

Citromos, pudingos muffin

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 14 dkg liszt
  • 12.5 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 dl tejföl
  • 2 db tojás
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 db citrom

Töltelékhez

  • 2.5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 evőkanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

A vajat keverd ki a cukorral, add hozzá a tojásokat, a tejfölt, a citrom frissen facsart levét, a reszelt héját és a sütőporral mixelt lisztet. Dolgozd simára a masszát.
A töltelékhez kevés tejet keverj simára a pudingporral, majd öntsd a maradék tejhez. Tedd hozzá cukrot, és kevergetve, kis lángon főzd sűrűre.
 

A muffinsütőt béleld ki kapszlikkal. Rakj mindegyik mélyedésbe egy-egy evőkanál tésztát, halmozz rá egy evőkanál pudingot, majd fedd be a masszával. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 15 perc alatt. Ha tűpróba során az egyik muffinba szúrt fogvájóra vagy tűre nem ragad tészta, elkészült. Tálaláskor szórd meg porcukorral, reszelt citromhéjjal, és díszítheted citromfűvel.

Ezt is szeretjük