Félórás citromos muffin pudinggal töltve - Ettől a hozzávalótól még puhább lesz
Izgalmasabb lesz az illatos, omlós, citromos muffin, ha vaníliás pudinggal töltöd meg.

Félórás citromos muffin pudinggal töltve - Ettől a hozzávalótól még puhább lesz
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egyszerű muffinokból könnyen készíthetsz különleges édességeket. Dobd fel a hagyományos tésztát vaníliás pudinggal. Ez a citromos, pudingos muffin egyszerre fanyar és édeskés. A tésztája a joghurtnak köszönhetően pillekönnyű, a belseje pedig krémes. 

Citromos, pudingos muffin

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 14 dkg liszt
  • 12.5 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 dl tejföl
  • 2 db tojás
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 db citrom

Töltelékhez

  • 2.5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 evőkanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

A vajat keverd ki a cukorral, add hozzá a tojásokat, a tejfölt, a citrom frissen facsart levét, a reszelt héját és a sütőporral mixelt lisztet. Dolgozd simára a masszát.
A töltelékhez kevés tejet keverj simára a pudingporral, majd öntsd a maradék tejhez. Tedd hozzá cukrot, és kevergetve, kis lángon főzd sűrűre.
 

A muffinsütőt béleld ki kapszlikkal. Rakj mindegyik mélyedésbe egy-egy evőkanál tésztát, halmozz rá egy evőkanál pudingot, majd fedd be a masszával. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 15 perc alatt. Ha tűpróba során az egyik muffinba szúrt fogvájóra vagy tűre nem ragad tészta, elkészült. Tálaláskor szórd meg porcukorral, reszelt citromhéjjal, és díszítheted citromfűvel.

Ezt is szeretjük