Marcipános, citromos muffin egyszerűen: az egyik leggyorsabb süti
A muffin változatos módon, villámgyorsan összeállítható édesség, ráadásul marcipánnal és citrommal feldobva egészen különleges.

A készen kapható natúr marcipánmassza önmagában is nagyon finom, hát még süteménybe töltve! A muffin is sokkal finomabb lesz tőle. A kefir és a reszelt citromhéj kellemesen savanykás ízt ad ezeknek az édességeknek. Célszerű a marcipánt elkészítés előtt fél órát a mélyhűtőben tartani, mert így sokkal könnyebben reszelhető.
Citromos-marcipános muffin receptje
Hozzávalók
- 20 dkg liszt
- 15 dkg natúr marcipánmassza
- 5 dkg vaj
- 5 dkg kristálycukor
- 2 db tojás
- 2 dl kefir
- 2 evőkanál szeletelt mandula
- 1 citrom reszelt héja
- 1 teáskanál mandulaaroma
- 1 teáskanál sütőpor
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy tálban vegyítsd a sütőport a liszttel. Egy másik tálban verd robotgéppel habosra a tojásokat a vajjal és a cukorral, majd reszeld hozzá a marcipánt és az alaposan megmosott citrom héját, öntsd bele a kefirt, ízesítsd mandulaaromával, végül szitáld hozzá a sütőporos lisztet.
Egy muffinsütő mélyedéseit béleld ki papírral, és ebbe halmozd a tésztát. Csak háromnegyedig töltsd meg őket, sütés közben ugyanis a sütik nőni fognak. Oszd el az adagok tetején a szeletelt mandulát, és húsz perc alatt süsd szép aranybarnára.
Mandulát ne csak süteményekbe tegyél, önmagában is érdemes fogyasztani, hiszen rendkívül jó hatással van a szervezetre.