Pillekönnyű citromos, mákos kuglóf: keleszteni nem, csak keverni kell
A citrom és a mák ebben a könnyű kuglófban is remekül harmonizál.
Kuglófot nemcsak azért érdemes sütnöd, mert nagyon egyszerűen elkészíthető, hanem azért is, mert számtalan módon variálhatod, így lehetetlen megunni. Ebben a változatban a citrom és a mák dominál, az eredmény pedig egy különösen könnyű, foszlós sütemény. Ha friss citromhéjat használsz, mosd meg jó alaposan, mielőtt lereszeled, és próbálj meg olyat beszerezni, amelyet nem kezeltek vegyszerrel.
Citromos-mákos kuglóf receptje
Hozzávalók
- 35 dkg liszt
- 30 dkg cukor
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 10 dkg darált mák
- 5 db tojás
- 2 db citrom reszelt héja
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat, tehát a lisztet, a darált mákot, a sütőport és a csipet sót keverd el egy tálban. Egy másik edényben dolgozd habosra a vajat a cukorral, add hozzá egyenként a tojásokat, reszeld bele a citromhéjat, végül fakanállal keverd hozzá a mákos lisztet. A masszát simítsd egy kivajazott-kilisztezett kuglófformába, és told a sütőbe.
Süsd 170 fokon nagyjából háromnegyed órát, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta. Ha kész, vedd ki a sütőből, a formában hagyd kihűlni, és utána borítsd ki egy tálra vagy deszkára.
Tavasszal muszáj kipróbálnod a sok-sok gyümölcsből készült eperkrémes kuglófot is.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció