Citromos-mákos kuglóf: ne keleszd, ha keverheted is
Turbózd fel az egyszerű, kevert kuglófot mákkal és citrommal! Elégedett leszel a puha, illatos, omlós tésztával, amit pikk-pakk összeállítasz.

citromos-makos-kuglof-recept
Ez is érdekelhet

Nemzetközi ízélményekkel vár a budapesti ÁRKÁD (x)

Az élet és szerelem diadala - egy rendkívüli, igaz történet Párizsból (x)

Mozdony Matiné, a mozdonyok fesztiválja (x)

beauty and style

Eszméletlenül dögös lesz, ha így szárítod be a hajad: a Hollywood-hullámoknak nehéz ellenállni »

Andie Macdowell lánya ugyanolyan szép, mint édesanyja: a 24 éves Margaret Qualley színésznőként bontogatja szárnyait »

Egyszerű ételek, amik felgyorsítják az öregedést: a reggeli pirítósban sem bízhatunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kuglóf igazi ász, mindig bevethető, laktató levesek, főzelékek után, desszertként, kávé mellé, és különleges alkalmakra is jól jön. Nem kell vele sokat foglalkoznod, csak keverd össze a hozzávalókat. A tészta omlós, puha és illatos lesz, a tetejére kerülő citrommázzal és a gyümölccsel még izgalmasabbá teheted. 

Citromos-mákos kuglóf

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 18 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál citromlé
  • 1.5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál citromhéj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • darált mák

A díszítéshez

  • 12 dkg porcukor
  • 2 evőkanál citromlé
  • gyümölcs
Recept idők

Elkészítés:

A puha vajat rakd egy tálba, tedd hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, add hozzá a tojásokat, és kezdd habosítani. Közben mehet hozzá a citromlé, a citrom reszelt héja és a tej. Vegyítsd a mákot, a lisztet, a sütőport és a sót, majd adagold a tojásos masszához. 

 

Egyengesd a sima tésztát vajjal kikent, liszttel megszórt kuglófformába, és told forró sütőbe. Süsd 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 50 percig. Mielőtt kiveszed a kuglófot a sütőből, szúrj bele hústűt vagy hegyes kést. Ha nem lesz ragacsos, biztosan átsült. 
A díszítéshez a porcukrot keverd el a citromlével, és vond be vele a kuglófot, majd díszítsd gyümölcsökkel.
A citromos-mákos piskótát is imádni fogod! A hozzávalókat pedig bögrével is kimérheted. 

Ezt is szeretjük