Citromos-mákos kuglóf: ne keleszd, ha keverheted is
Turbózd fel az egyszerű, kevert kuglófot mákkal és citrommal! Elégedett leszel a puha, illatos, omlós tésztával, amit pikk-pakk összeállítasz.
A kuglóf igazi ász, mindig bevethető, laktató levesek, főzelékek után, desszertként, kávé mellé, és különleges alkalmakra is jól jön. Nem kell vele sokat foglalkoznod, csak keverd össze a hozzávalókat. A tészta omlós, puha és illatos lesz, a tetejére kerülő citrommázzal és a gyümölccsel még izgalmasabbá teheted.
Citromos-mákos kuglóf
Hozzávalók
- 30 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 18 dkg cukor
- 4 db tojás
- 4 evőkanál citromlé
- 1.5 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1 teáskanál citromhéj
- 1 teáskanál sütőpor
- darált mák
A díszítéshez
- 12 dkg porcukor
- 2 evőkanál citromlé
- gyümölcs
Elkészítés:
A puha vajat rakd egy tálba, tedd hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, add hozzá a tojásokat, és kezdd habosítani. Közben mehet hozzá a citromlé, a citrom reszelt héja és a tej. Vegyítsd a mákot, a lisztet, a sütőport és a sót, majd adagold a tojásos masszához.
Egyengesd a sima tésztát vajjal kikent, liszttel megszórt kuglófformába, és told forró sütőbe. Süsd 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 50 percig. Mielőtt kiveszed a kuglófot a sütőből, szúrj bele hústűt vagy hegyes kést. Ha nem lesz ragacsos, biztosan átsült.
A díszítéshez a porcukrot keverd el a citromlével, és vond be vele a kuglófot, majd díszítsd gyümölcsökkel.
A citromos-mákos piskótát is imádni fogod! A hozzávalókat pedig bögrével is kimérheted.
- sütemény
- mák
- citrom
- kuglóf
- édességek
- mákos édességek
- kuglóf kevert tésztából
- citromos-mákos kuglóf
- Recept
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció