Fantasztikus citromos madártej pillekönnyű habgaluskával
Nyáron így a legfinomabb
Hűtsd le magad egy tálka mennyei citromos madártejjel!

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Leszámol a pattanásokkal és a szem alatti karikákkal: filléres csodaszer a bőrnek a petrezselyem zöldje »
- Extra nőiesen öltözködik a duci blogger: pedig csak a régi korok divatjából szemezget »
- 61 évesen is gyönyörű, és minden porcikájára büszke: fehérneműben is bátran megmutatja magát a karcsú jógatanárnő »
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- Galambos Lajos házassága 22 év után válságban van - Ezért romlott meg a kapcsolatuk Boglárkával
- Kvíz! 8 ismert gyerekdal jogásznyelvre lefordítva: mennyit találsz el közülük?
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
A hideg madártejnél kellemesebb nyári desszert aligha van. Minél több tojásból készül, annál finomabb lesz. A sűrű, krémes, vaníliás édességet citrommal is megbolondíthatod, hogy még jobban essen a nagy kánikulában. Karamellel, csokival leöntve tovább fokozhatod az élvezetet.
Citromos madártej
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 l tej
- 10 dkg kristálycukor
- 5 tojás
- 1 citrom
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél csomag vaníliás pudingpor
- csipet só
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, majd a sárgáját keverd ki a pudingporral, öt deka cukorral és a reszelt citromhéjjal. A fehérjét verd nagyon kemény habbá egy csipet sóval. Adj hozzá egy teáskanál citromlevet, és verd tovább. A tejet tedd fel egy lábosban melegedni, keverd hozzá a vaníliás cukrot. Ha forr, szaggasd bele a kemény habot egy kanál segítségével. A galuskák mindkét oldalát főzd egy-egy percig. Óvatosan szedd ki őket, majd csepegtesd le.
A tejet húzd le tűzről, és add hozzá a tojássárgás masszát. Közben folyamatosan kevergesd, nehogy csomós legyen! Addig főzd, amíg besűrűsödik. Utána tedd félre, hűtsd ki, és tálalásig rakd a hűtőbe. Majd szedd a krémet kis tálkákba, rakd bele a galuskákat, és díszítsd citromhéjjal.


Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept