Fantasztikus citromos madártej pillekönnyű habgaluskával
Nyáron így a legfinomabb
Hűtsd le magad egy tálka mennyei citromos madártejjel!

Fantasztikus citromos madártej pillekönnyű habgaluskával
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hideg madártejnél kellemesebb nyári desszert aligha van. Minél több tojásból készül, annál finomabb lesz. A sűrű, krémes, vaníliás édességet citrommal is megbolondíthatod, hogy még jobban essen a nagy kánikulában. Karamellel, csokival leöntve tovább fokozhatod az élvezetet.

Citromos madártej

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 l tej
  • 10 dkg kristálycukor
  • 5 tojás
  • 1 citrom
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél csomag vaníliás pudingpor
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, majd a sárgáját keverd ki a pudingporral, öt deka cukorral és a reszelt citromhéjjal. A fehérjét verd nagyon kemény habbá egy csipet sóval. Adj hozzá egy teáskanál citromlevet, és verd tovább. A tejet tedd fel egy lábosban melegedni, keverd hozzá a vaníliás cukrot. Ha forr, szaggasd bele a kemény habot egy kanál segítségével. A galuskák mindkét oldalát főzd egy-egy percig. Óvatosan szedd ki őket, majd csepegtesd le.

A tejet húzd le tűzről, és add hozzá a tojássárgás masszát. Közben folyamatosan kevergesd, nehogy csomós legyen! Addig főzd, amíg besűrűsödik. Utána tedd félre, hűtsd ki, és tálalásig rakd a hűtőbe. Majd szedd a krémet kis tálkákba, rakd bele a galuskákat, és díszítsd citromhéjjal.

Ezt is szeretjük