Fantasztikus citromos madártej pillekönnyű habgaluskával
Nyáron így a legfinomabb
Hűtsd le magad egy tálka mennyei citromos madártejjel!

Fantasztikus citromos madártej pillekönnyű habgaluskával
Nyereményjáték

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

Nyerj páros belépőt Vekerdy Tamás januári előadására a Femina Klubon! (x)

Nyerd meg a Világörökségek Magyarországon című könyvet, és merülj el hazánk csodás világában! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Szív- és érrendszeri betegségeket okozhat, mégis kevesen ismerik ezt a szövődményt - Lehet tenni ellene (x)

Évente 34 ezer kisbaba hal meg ettől a betegségtől - 18 országot érint (x)

Gondtalan és felszabadult nyugdíjas éveket szeretnél? Mutatjuk, mi kell hozzá (x)

beauty and style

10 perces alvássegítő jóga, ami izomláz ellen is jó: fel sem kell kelned a földről »

Próbáld ki a legolcsóbb fiatalító szert: ezért fontos a rendszeres vízivás »

A tavaszi divat legfontosabb ruhadarabja a farmer után: ez lesz a blézer éve »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A hideg madártejnél kellemesebb nyári desszert aligha van. Minél több tojásból készül, annál finomabb lesz. A sűrű, krémes, vaníliás édességet citrommal is megbolondíthatod, hogy még jobban essen a nagy kánikulában. Karamellel, csokival leöntve tovább fokozhatod az élvezetet.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 l tej
  • 10 dkg kristálycukor
  • 5 tojás
  • 1 citrom
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél csomag vaníliás pudingpor
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, majd a sárgáját keverd ki a pudingporral, öt deka cukorral és a reszelt citromhéjjal. A fehérjét verd nagyon kemény habbá egy csipet sóval. Adj hozzá egy teáskanál citromlevet, és verd tovább. A tejet tedd fel egy lábosban melegedni, keverd hozzá a vaníliás cukrot. Ha forr, szaggasd bele a kemény habot egy kanál segítségével. A galuskák mindkét oldalát főzd egy-egy percig. Óvatosan szedd ki őket, majd csepegtesd le.

A tejet húzd le tűzről, és add hozzá a tojássárgás masszát. Közben folyamatosan kevergesd, nehogy csomós legyen! Addig főzd, amíg besűrűsödik. Utána tedd félre, hűtsd ki, és tálalásig rakd a hűtőbe. Majd szedd a krémet kis tálkákba, rakd bele a galuskákat, és díszítsd citromhéjjal.

Blog.hu ajánló