Extra finom, citromos, levendulás muffin: a joghurttól még puhább a tészta
Most érdemes kipróbálni a zamatos, illatos, levendulás sütiket. Ez a muffin pikk-pakk elkészül.

citromos-levendulas-muffin
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Dédanyáink a levendulát sütéshez, főzéshez is előszeretettel használták, most pedig újra divat a konyhában. A szárított virág jól megy a sütikbe, így a muffinba is. Citrommal kombinálva pedig csúcs, ráadásul egyszerűen összedobod. Ízével, illatával, látványával mindenkit elkápráztathatsz, a tésztája pedig könnyed, lágy. 

Citromos, levendulás muffin

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 25 dkg liszt
  • 18 dkg cukor
  • 15 dkg joghurt
  • 2 db tojás
  • 2 teáskanál szárított levendulavirág
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 dl olaj
  • 1 db citrom
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, add hozzá a cukrot és a vaníliát, majd keverd szinte fehéredésig. Dolgozd hozzá a joghurtot, az olajat, a citrom frissen facsart levét és reszelt héját. A lisztet vegyítsd a sütőporral, a sóval, a levendulával, és forgasd a tésztába. Dolgozd csomómentesre, majd kanalazd a tésztát kapszlikkal bélelt muffinformába.
 

Mehet is az előmelegített sütőbe, majd 170 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. Teszteld, mielőtt kiveszed. Ha a muffinba szúrt tűre nem ragad tészta, biztosan elkészült. Ha teheted, vaníliás fagyival kínáld.
A muffinhoz a levendulás limonádé is illik. Ez a frissítő isteni.

Ezt is szeretjük