Pillekönnyű citromos kuglóf: keverve még gyorsabban elkészül
Ez a pillekönnyű citromos kuglóf üde, nem émelyítő, és még keleszteni sem kell.

citromos-kuglof
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A citromos kuglófnak az illata és a látványa egyaránt csodás. Ha pedig valaki megkóstolja, az ízétől is elcsábul. Mivel kevert tésztából készül, nincs vele sok munka, és pihentetni sem kell. A citromos máz pedig megkoronázza a puha sütit. 

Citromos kuglóf recept

Hozzávalók

A tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 1 db citrom
  • 1 dl étolaj
  • 1 dl víz
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet

A citromos mázhoz

  • 12 dkg porcukor
  • 1 db citrom
  • 1 evőkanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá. A tojássárgáját keverd szinte fehéredésig a kétféle cukorral, majd dolgozd hozzá a citrom levét és reszelt héját, a vizet és az olajat is. A lisztet keverd össze a sütőporral, majd forgasd a tojássárgás keverékhez. Végül részletekben add hozzá a fehér tojásfehérjét. Arra ügyelj, hogy a hab ne törjön meg.

A homogén masszát simítsd kivajazott, liszttel megszórt kuglófformába. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 45-50 percig. Végezz tűpróbát, ha a tésztába szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Hagyd pár percig a formában hűlni, majd fordítsd ki.  

A mázhoz a porcukrot és a citromlevet keverd habosra, majd öntsd a kihűlt kuglófra, és díszítsd reszelt citromhéjjal.

A joghurtos tésztája citromos kevertnek sem lehet ellenállni. Ez a süti biztosan nem szárad ki másnapra.

Ezt is szeretjük