Hipergyors citromos-kókuszos pite: a tésztájában és a krémjében is kókusz van
Ha nem vágysz túl édes sütire, a citromos-kókuszos pite remek választás.
A citromos-kókuszos pitében van ugyan anyag, mégis könnyűnek fogod találni. Minél gyorsabban állítod össze a tésztát, annál omlósabb lesz.
Ennek a kellemes aromájú sütinek a tésztájába és a krémjébe is kerül kókusz. Ha teheted, kezeletlen héjú citromot és lime-ot használj. Akár mini formákban is sütheted. Tejszínhabbal kínálva ellenállhatatlan.
Citromos-kókuszos pite
A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg hideg vaj
- 10 dkg cukor
- 5 dkg kókusz
- 1 tojás
- fél citrom héja
- csipet só
A töltelékhez:
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg kókuszreszelék
- 4 tojás
- 1 citrom
- 2 dl tejföl
Tetejére:
- 1 lime
Elkészítés ideje: 50 perc, pihentetés: 30 perc.
A lisztet vegyítsd a sóval, és morzsold össze a kis kockákra vágott hideg vajjal. Ha elég morzsalékos, add hozzá a cukrot, a tojást, a kókuszt, és reszeld hozzá a citrom héját. Addig gyúrd, amíg összeáll, és könnyen formázható lesz. Csomagold a tésztát folpack fóliába, és tedd fél órára a hűtőbe. Pihentetés után vedd ketté, és a piteformához igazítva nyújts először az egyikből körülbelül fél centi vastag tésztát, majd helyezd a kivajazott, liszttel megszórt formába.
A krémhez a tojásokat válaszd ketté, a sárgáját alaposan keverd ki a cukorral, add hozzá a citrom reszelt héját, a frissen facsart levét, a tejfölt, forgasd hozzá a kókuszreszeléket, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét. Egyenletesen kend a pitére, egy kicsit hagyj ki belőle. A másik tésztát is nyújtsd ki, és fedd be vele a tölteléket. A tetején oszd el a maradék krémet. Rakd előmelegített sütőbe, és süsd 180 fokon körülbelül 30 perc alatt világos rózsaszínre. A sütőből kivéve hagyd teljesen kihűlni, majd tedd legalább egy órára a hűtőbe. Tálalás előtt szórd meg a tetejét a lime héjával.