Puha, omlós citromos kevert süti - Nincs vele macera, az íze pedig csodás
Ha gyors desszertet szeretnél készíteni, a citromos kevert tökéletes választás.
Ebben a sütiben csak össze kell keverned a száraz és a nedves hozzávalókat. A tészta a joghurttól még lágyabbá válik. A citromos kevertet megsütheted őzgerincben, kuglófformában, de akár muffinsütőben is.
A tészta egyáltalán nem lesz savanykás. A tetejére készíthetsz mázat, megszórhatod reszelt citrommal, vagy akár sziruppal is felturbózhatod.
Citromos kevert süti
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 3 dl joghurt
- 2 citrom
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés ideje: 45 perc
A szobahőmérsékletű vajat keverd habosra a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojással, öntsd hozzá a joghurtot, reszeld hozzá a citrom héját, és facsard hozzá a levét. A lisztet szitáld egy tálba, vegyítsd a sütőporral, és laza mozdulatokkal forgasd a tojásos keverékhez.
Rakd a masszát egy kivajazott, kilisztezett tepsibe. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd a tésztát körülbelül 35 percig. Mielőtt kivennéd a sütőből, szúrj a közepébe egy tűt, és ha üresen húzod ki, elkészült. Amennyiben ragad rá tészta, süsd még tovább. Ha túl gyorsan pirul, rakj a tetejére sütőpapírt. Várd meg, míg kihűl, utána szeleteld csak fel.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció