Elképesztően puha citromos-kefires süti
A könnyű, laza tésztájú citromos-kefires sütibe bármit keverhetsz, gyümölcsöt, csokit vagy diót.
Az egyszerű kevert sütit villámgyorsan összedobod, és lehetetlen elhibázni. A melegebb időben üdítően hat. Még teljesebb az élvezet, ha citromos szirupot is készítesz hozzá. A tetejére rakhatsz citromkarikákat. Ez a citromos-kefires süti másnapra is puha marad.
Citromos-kefires süti
Hozzávalók 20 szelethez
- 30 dkg liszt
- 24 dkg cukor
- 2 dl olaj
- 2 tojás
- 1 kis pohár joghurt
- 1 citrom
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 cl citromlikőr
- fél csomag sütőpor
Elkészítés:
Keverd habosra a tojást, a kefirt, a joghurtot, az olajat, a vaníliás cukrot és a cukrot. Reszeld hozzá a citrom héját, facsard hozzá a levét, öntsd hozzá a likőrt. Forgasd hozzá apránként a sütőporral vegyített lisztet, és dolgozd simára az egészet. Nyugodtan használj gépi habverőt.
Öntsd a masszát kivajazott, kilisztezett sütőformába, egyengesd el. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon körülbelül 20-25 perc alatt süsd meg. Mielőtt kivennéd, teszteld tűpróbával. Szúrj bele egy hegyes kést vagy hústűt, ha nem ragad rá a massza, a süti elkészült. Várd meg, amíg kihűl, majd szeleteld fel tetszés szerint.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept