Citromos-fokhagymás csirke egészben sütve: finom omlós és szaftos lesz
Az egészben sült csirke is lehet nyárias, a citrom és a zöldfűszerek üdítővé varázsolják a húst.

- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- Idén visszatér az egyik legnépszerűbb hazai gyereknapi program (x)
- Huawei szupereszköz: az iroda parancsnoki hídja (x)
- 5 tipp, hogy a megfelelő laptopot válaszd az utazáshoz (x)
- Mikor van az aranylakodalom, és mi van előtte, utána? – A legfontosabb évfordulók nevei, amik már feledésbe merültek »
- Könnyű hidratáló arckrémek szomjas, vízhiányos bőrre: árakkal és lelőhelyekkel »
- Eva Longoria csodás narancssárga szettjein ámulunk: megjelenésével vidám színfoltja a cannes-i forgatagnak »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
Az omlós, ropogós bőrű, kellemesen fűszeres sült csirkénél jobb ebéd nem is kell! Fontos, hogy a nedvességet törölgesd le a húsról, mielőtt rákened a pácot, úgy lesz ropogós a bőre. A citrom, a fokhagyma és a zöldfűszerek együtt csodás ízt adnak a húsnak. A fogás nagy előnye, hogy nem kell mellette ácsorogni, csak időnként forgatni és locsolni. Finom salátával vagy a hagyományos köretekkel is kínálhatod.
Citromos-fokhagymás sült csirke
Hozzávalók
- 1 db csirke
- 4 gerezd fokhagyma
- 5 ág kakukkfű
- 5 ág rozmaring
- 3 evőkanál kacsazsír
- 2 db citrom
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkét alaposan mosd meg, majd papírtörlővel törölgesd szárazra. A zsírt keverd össze az egyik citrom reszelt héjával, két gerezd zúzott fokhagymával, borssal, két-két teáskanál aprított rozmaringgal és kakukkfűvel. Kívül-belül sózd be a húst, majd dörzsöld be a fűszeres zsírral. A csirke üregébe tedd a maradék fokhagymagerezdet, a zöldfűszereket, majd kösd össze a lábát, és rakd egy zsiradékkal kikent tepsibe. Rakd a húsra a felkarikázott citromot.
Told előmelegített sütőbe, és 190 fokon süsd meg körülbelül másfél óra alatt. Közben forgasd és locsold a húst. Ha könnyen beleszalad a kés a csirkébe, és szép piros, hagyd pihenni legalább 10 percig, és csak ezután vágd fel.
Ha szívesen kóstolsz különleges fűszerezésű húsokat, a mustáros, citromos csirkecombokat is ki kell próbálnod!
Még több recept