Üdítő citromos, bodzás hipp-hopp süti: csak keverd össze a hozzávalókat
Az illatos, csodás ízű bodza a kora nyár nagy kedvence. Dobd fel vele az egyszerű, de megunhatatlan kevert sütit is!

citromos-bodzas-suti
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Készíthetsz belőle szörpöt, sütheted palacsintatésztában, vagy kerülhet kuglófba, a bodzát minden változatban szeretjük. Most nyílnak a virágok, érdemes minél többféle finomságba belecsempészni. Ha tettél már el szörpöt, önts belőle a kevert tésztába. Citromos-bodzás mázzal leöntve még csábítóbb. A sütés ideje a forma nagyságától függően változhat. 

Citromos-bodzás kevert süti

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • 1 dl bodzaszörp
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom
  • 1 csipet

A mázhoz

  • 20 dkg porcukor
  • 0.5 citrom leve
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, majd a cukorral keverd ki jól. Add hozzá a citrom reszelt héját, a vaníliás cukrot, a bodzaszörpöt, az olvasztott vajat és két teáskanál citromlevet. Vegyítsd egy tálban a lisztet, a sót és a sütőport, majd forgasd a masszába. Dolgozd simára a tésztát.
 

Egyengesd a masszát vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe vagy kenyérformába. Told forró sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Végezz tűpróbát: ha a tésztába szúrt tűt vagy fogvájót üresen húzod ki, biztosan elkészült. 
Amíg hűl, keverd ki jól a porcukrot, a fél citrom levét, majd kend a sütire.
Bodzaszörpöt tettél már el idén? Ehhez a változathoz nem szükséges tartósítószer. 

Ezt is szeretjük