Illatos áfonyás, citromos kevert süti: egyszerre savanykás és édes
A savanykás citrom és az édes áfonya egy süteménybe töltve remekül egészítik ki egymást.

- Az 53 éves Jennifer Lopez ezzel az edzéssel tartja magát csúcsformában: 30 perc kőkemény torna a személyi edzőjével »
- Segítenek, ha pár nappal késleltetnéd a hajmosást, felfrissítik a frizurát: kíméletesebb szárazsamponok árakkal »
- A magyar plus size modell nem csak fehérneműben mutatja meg alakját: Sirokai Diána imádja a merész ruhákat »

- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
- Hogyan jó: jeggyűrű vagy jegygyűrű? 8 összetett magyar szó, amiről sokan azt hiszik, hogy jól írják, pedig nem
- 100-an sem lakják a magyar falut, pedig mesébe illik: 8 parányi település, ahol elrepül a hétvége
A sötétkék áfonya nem csak magában falatozva, hanem édességek töltelékeként is nagyszerű. Használd ki, amíg még tart a szezonja, és készíts belőle mennyei, puha süteményt. Az édességet a tetejére csorgatott cukormáz koronázza meg.
Citromos, áfonyás süti receptje
Hozzávalók
A tésztához
- 25 dkg liszt
- 20 dkg áfonya
- 15 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 tojás
- 1 púpozott evőkanál étkezési keményítő
- 1 kis pohár görög joghurt
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 0.5 dl étolaj
A mázhoz
- 12.5 dkg porcukor
- 3 evőkanál citromlé
- 2 teáskanál citromhéj
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Az áfonyát mosd meg és csepegtesd le.
Egy tálban keverd össze a lisztet a sütőporral, a sóval és az étkezési keményítővel. Egy másik tálban a tojásokat verd habosra a kétféle cukorral, öntsd bele a joghurtot, add hozzá a vaníliaaromát, a citrom levét és héját, az étolajat, az áfonyát, végül szitáld bele a lisztes keveréket. Fakanállal kavard csomómentesre, majd öntsd a masszát sütőpapírral kibélelt hosszúkás formába. Nagyjából egy órát süsd, amíg a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta. Ha átsült, vedd ki a sütőből, várd meg, amíg kihűl, majd borítsd ki a formából.
A máz hozzávalóit egy kis tálban kézi habverő segítségével keverd el, amíg sűrű, kenhető állagú krémet kapsz. Ezzel a masszával kend meg a már kihűlt süti tetejét, és várd meg, amíg megköt.
Az áfonya akár a fogyókúrás étrendbe is beilleszthető – remekül feldobja például a reggeli chiapudingot.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept