Könnyű, citromos, áfonyás gyümölcskenyér, amiből jobb dupla adagot sütni
A békebeli gyümölcskenyér citrommal és áfonyával igazi könnyed, nyárias süti.


- Durva, milyen bőrhibákat okozhat a gyakori tejfogyasztás: a pattanás csak a kezdet a szakértők szerint »
- Laza stílusa miatt imádják a neten a 49 éves divatbloggert: egyszerre vagány és nőies »
- Tavasszal minden formában divatos lesz a farmer: ezekre a nőies darabokra érdemes lecsapni a nadrágon túl »
- A Dallas Pamelája a plasztikai beavatkozásai után: a 71 éves Victoria Principal friss fotókon
- Kvíz: mennyire ismered Európa városait? Teszteld földrajzi tudásodat!
- Ő a 18 éves Gáspár Virág párja: bombázóvá fogyott Krisztián mellett
- 10 kérdéses törikvíz az ötödikes tananyagból: tudod, mikor kötötték a vérszerződést?
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
A gyümölcskenyér minden alkalomra jó ötlet, legyen az hétvégi ebéd, piknik vagy éppen ünnepi alkalom. A sütőporos változattal alig lesz dolgod. A könnyű állagú, kevert tésztán sokat dob a savanykás áfonya és a citrom. Tálalás előtt citrommázat is tehetsz rá. Érdemes rögtön duplázni az adagot!
Citromos, áfonyás gyümölcskenyér
Hozzávalók:
- 25 dkg áfonya
- 20 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 3 db tojás
- 1 db citrom
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0.5 dl tej
- 0.5 csomag sütőpor
Elkészítés:
Az áfonyát mosd meg, csepegtesd le. A tojást keverd ki jól a cukorral, a vaníliával és a vajjal, majd add hozzá a tejet, a citrom reszelt héját és frissen facsart levét. Forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet, és dolgozd simára a masszát. Végül rakd hozzá az áfonyát.
Öntsd vajjal kikent, liszttel megszórt formába, és tedd forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 40-45 perc alatt. Mielőtt kiveszed a sütőből, teszteld. Szúrj a sütibe egy fogvájót vagy hústűt. Ha nem tapad rá massza, vedd ki a sütőből, ellenkező esetben süsd tovább. Várd meg, míg kihűl, utána szeleteld csak fel.

Még több recept