Könnyű, citromos, áfonyás gyümölcskenyér, amiből jobb dupla adagot sütni
A békebeli gyümölcskenyér citrommal és áfonyával igazi könnyed, nyárias süti.

Könnyű, citromos, áfonyás gyümölcskenyér, amiből jobb dupla adagot sütni
Ez is érdekelhet

Üde illatokkal a kánikula ellen (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

UB40 a VeszprémFesten! (x)

Csodaszer helyett tudomány: így maradhat 60 felett is rugalmas az arcbőr (x)

Konzervzöldség a konyhatitok nyitja? (x)

beauty and style

Ultrafinom nyári smink 50 felett: halványítja a mimikai ráncokat, mégsem túlzás »

Ez a szezon legnőiesebb rövidnadrágfazonja: karcsúsítja a derekat, és centiket lecsal a csípőből »

Éveket letagadhat a 45-ből: Kate Moss új frizurája telitalálat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A gyümölcskenyér minden alkalomra jó ötlet, legyen az hétvégi ebéd, piknik vagy éppen ünnepi alkalom. A sütőporos változattal alig lesz dolgod. A könnyű állagú, kevert tésztán sokat dob a savanykás áfonya és a citrom. Tálalás előtt citrommázat is tehetsz rá. Érdemes rögtön duplázni az adagot!

Citromos, áfonyás gyümölcskenyér

Hozzávalók:

  • 25 dkg áfonya
  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • 1 db citrom
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 dl tej
  • 0.5 csomag sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

Az áfonyát mosd meg, csepegtesd le. A tojást keverd ki jól a cukorral, a vaníliával és a vajjal, majd add hozzá a tejet, a citrom reszelt héját és frissen facsart levét. Forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet, és dolgozd simára a masszát. Végül rakd hozzá az áfonyát.


Öntsd vajjal kikent, liszttel megszórt formába, és tedd forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 40-45 perc alatt. Mielőtt kiveszed a sütőből, teszteld. Szúrj a sütibe egy fogvájót vagy hústűt. Ha nem tapad rá massza, vedd ki a sütőből, ellenkező esetben süsd tovább. Várd meg, míg kihűl, utána szeleteld csak fel.

Ezt is szeretjük