Könnyű, citromos, áfonyás gyümölcskenyér, amiből jobb dupla adagot sütni
A békebeli gyümölcskenyér citrommal és áfonyával igazi könnyed, nyárias süti.

Könnyű, citromos, áfonyás gyümölcskenyér, amiből jobb dupla adagot sütni
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A gyümölcskenyér minden alkalomra jó ötlet, legyen az hétvégi ebéd, piknik vagy éppen ünnepi alkalom. A sütőporos változattal alig lesz dolgod. A könnyű állagú, kevert tésztán sokat dob a savanykás áfonya és a citrom. Tálalás előtt citrommázat is tehetsz rá. Érdemes rögtön duplázni az adagot!

Citromos, áfonyás gyümölcskenyér

Hozzávalók:

  • 25 dkg áfonya
  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • 1 db citrom
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 dl tej
  • 0.5 csomag sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

Az áfonyát mosd meg, csepegtesd le. A tojást keverd ki jól a cukorral, a vaníliával és a vajjal, majd add hozzá a tejet, a citrom reszelt héját és frissen facsart levét. Forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet, és dolgozd simára a masszát. Végül rakd hozzá az áfonyát.


Öntsd vajjal kikent, liszttel megszórt formába, és tedd forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 40-45 perc alatt. Mielőtt kiveszed a sütőből, teszteld. Szúrj a sütibe egy fogvájót vagy hústűt. Ha nem tapad rá massza, vedd ki a sütőből, ellenkező esetben süsd tovább. Várd meg, míg kihűl, utána szeleteld csak fel.

Ezt is szeretjük