Könnyű, citromos, áfonyás gyümölcskenyér, amiből jobb dupla adagot sütni
A békebeli gyümölcskenyér citrommal és áfonyával igazi könnyed, nyárias süti.

Könnyű, citromos, áfonyás gyümölcskenyér, amiből jobb dupla adagot sütni
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

7 nyári ruhadarab, amit még nem kell elraknod: kora ősszel is szükséged lesz rájuk »

Házi gyorssegély a kimerült bőrnek és hajnak – Így tüntesd el a nátha nyomait »

New Yorkban is ez lesz a sikk: őszi fazonok magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A gyümölcskenyér minden alkalomra jó ötlet, legyen az hétvégi ebéd, piknik vagy éppen ünnepi alkalom. A sütőporos változattal alig lesz dolgod. A könnyű állagú, kevert tésztán sokat dob a savanykás áfonya és a citrom. Tálalás előtt citrommázat is tehetsz rá. Érdemes rögtön duplázni az adagot!

Hozzávalók:

  • 25 dkg áfonya
  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • 1 db citrom
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 dl tej
  • 0.5 csomag sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

Az áfonyát mosd meg, csepegtesd le. A tojást keverd ki jól a cukorral, a vaníliával és a vajjal, majd add hozzá a tejet, a citrom reszelt héját és frissen facsart levét. Forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet, és dolgozd simára a masszát. Végül rakd hozzá az áfonyát.


Öntsd vajjal kikent, liszttel megszórt formába, és tedd forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 40-45 perc alatt. Mielőtt kiveszed a sütőből, teszteld. Szúrj a sütibe egy fogvájót vagy hústűt. Ha nem tapad rá massza, vedd ki a sütőből, ellenkező esetben süsd tovább. Várd meg, míg kihűl, utána szeleteld csak fel.

Ezt is szeretjük