Citromkrémes, babapiskótás süti: sütés nélküli isteni desszert
Nem kell hozzá semmi különös, a krémes, habos, citromos, babapiskótás süti mégis extra finom.

Ezt a citromkrémes, babapiskótás sütit citromos álomként is ismerheted. Első ránézésre nagyon hasonlít a tiramisura, de nem mascarpone, hanem tejföl és joghurt kerül a rétegek közé. Nem túl édes, így kánikulai napokon is felüdít. Sütni nem, csak hűteni kell.
Citromkrémes, babapiskótás süti
Hozzávalók
- 25 dkg babapiskóta
- 12 dkg cukor
- 5 dl tejszín
- 3.5 dl tejföl
- 2 dl joghurt
- 2 db citrom
- 1 csomag zselatinfix
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tejszínt verd kemény habbá a zselatinfix felével. A tejfölt is habosítsd, add hozzá a joghurtot, a cukrot, a vaníliát, az egyik citrom frissen facsart levét, reszelt héját és a maradék zselatinfixet. Óvatosan forgasd össze a kétféle krémet.
Egy jénai tál aljába rakj le egy réteg babapiskótát, egyengess rá krémet, majd folytasd tovább a rétegezést. Arra figyelj csak, hogy a tetejére tejfölös massza kerüljön. A tetejét díszítheted a maradék citromkarikákkal, reszelt citromhéjjal vagy citromfűvel. Tedd legalább négy-hat órára a hűtőbe, hogy a babapiskóta megpuhuljon, az ízek pedig összeérjenek.
A remegős citromos sütemény is nagy kedvenced lesz. Ebbe is sok joghurt kell!